8.2 C
Slatina
marți,22 octombrie,2024

Ultimele Articole

Horia Brenciu, Holograf și Clejanii, concerte de zile mari în cadrul Festivalului umoristic „Oltenii & Restu’… Lumii” din weekend

- Advertisement -

Într-un final, Primăria municipiului Slatina a făcut public programul ediției 28 a Festivalului Național de Umor „Oltenii & Restu’… Lumii”. Chiar dacă este cu doar căteva zile înainte de începerea întregului eveniment de anvergură, Primăria spune că în acest sfârșit de săptămână, adică în perioada 25 – 27 octombrie 2024, sunt parcate la Slatina 28 de toamne magice! Concret, reprezentanții Primăriei au anunțat spectacolele și concertele din cele trei zile ale festivalului umoristic, în timp ce celălalt organizator important, Consiliul Județean Olt, prin instituțiile care se află în subordinea acestora – Centrul Județean de Cultură și Artă Olt, Biblioteca Județeană Olt și Muzeul Județean Olt, îl aveau stabilit de câteva zile bune. Așadar, Primăria anunță, printre alte concerte, pe cele ale cunoscuților artiști Horia Brenciu & Band, trupa Holograf, dar și Viorica și Ioniță din Clejani și taraful lor (Clejanii – foto principală n.r.).

Parcul Tineretului este locația principală de desfășurare a întregului spectacol.

„Timp de trei zile, în perioada 25 – 27 octombrie 2024, Parcul Tineretului din Slatina va fi locul unde tradițiile oltenești și spectacolul modern se întâlnesc într-o atmosferă vibrantă și plină de culoare. Ce vă așteaptă? Momente artistice – Copiii talentați de la Palatul Copiilor Adrian Băran, Centrul Județean de Cultură și Artă Olt și Clubul de dans modern MGV Slatina vor aduce pe scenă dansuri tradiționale și moderne care vă vor cuceri inima. Invitați speciali – vor urca pe scenă artiști consacrați, printre care Horia Brenciu & Band și Clejanii, care vor aduce un show plin de energie și voie bună! Gastronomie oltenească autentică – Descoperă savoarea preparatelor tradiționale oltenești care te vor purta într-o călătorie culinară de neuitat! Atmosferă de sărbătoare – Parcul Tineretului se va transforma într-un spațiu plin de culoare, veselie și bucurie, unde oamenii vin să celebreze tradițiile și să se bucure împreună de magia toamnei! Nu rata acest festival unic, care adună laolaltă olteni și oameni din toate colțurile lumii! Vino să te bucuri de trei zile de distracție, muzică, dans și bunătăți tradiționale”, este invitația pe care o adresează noua conducere a Primăriei Slatina.

Dintre spectacole mai amintim show-ul de făclii al celor de la „Gods of Flame”, cel al artiștilor de la Ansamblul folcloric „Doina Oltului”, momentul actorului de comedie Radu Pietreanu, concertul trupei locale de folk Alutus, spectacolul Grupului vocal „Bujorelul”, concertului artistei Nicoleta Nucă, spectacolul Grupului „Rapsozii Oltului”, spectacolul oferit de îndrăgitul interpret de muzică populară Constantin Enceanu și Taraful „Virgil Iordache”, dar și show-ul oferit de Vali Crăciunescu și Dan Bleuman.

„Arena umorului” este parte a unuia dintre programele oferite de instituțiile culturale implicate în festivalul umoristic, cu concursuri de bancuri, epigrame, mâncat praz și tras de sfoară, premiile care vor fi acordate câștigătorilor fiind obiecte, alimente, servicii, excursii, funcții și (i)responsabiliăți și multe altele… Bineînțeles, vor fi și ateliere, demonstrații și meșteșuguri tradiționale în târgul ce va fi în Parcul Tineretului din Slatina.

Pașaportul de oltean nu va lipsi nici el din peisaj, fiecare trecător prin Slatina având nevoie de acesta încă de vineri, când începe festivalului, și până la sfârșitul acestuia, care va fi duminică târziu în noapte. Nelipsite vor fi și vama de peste Olt și tradiționala cârciumă „La cățaua leșinată”.

Festivalul va avea și câțiva invitați speciali, numele anunțate de organizatorii pe parte culturală fiind actorul Romică Țociu și maestrul Marin Barbu sau Nea Mărin, așa cum îl știe publicul de le emisiunea pe care o găzduiește la Antena 1, cel care este și coregraf al dansatorilor Ansamblului Folcloric „Doina Oltului” Slatina.

„Mult așteptatul anunț poate fi făcut! Începe Festivalul concurs de umor ‘Oltenii & Restu’… Lumii”! Vineri, 25 octombrie 2024, la ora 12:00 fix se instituie vama oltenească la Podul Olt, la intrarea în Slatina! De vineri, de la ora 13:30, în Parcul Tineretului, vă invităm la ‘Arena Umorului’. Hai, că meriți să te relaxezi și să te distrezi cu invitații speciali Romică Țociu și Marin Barbu (Nea Mărin), cu epigramiști și scriitori de umor și caricaturiști renumiți din România! (…) Începând tot de vineri, 25 octombrie 2024, ora 13:30, în Parcul Tineretului din Slatina, meșteri populari tradiționali din România, unii dintre aceștia recunoscuți ca Tezaur Uman Viu de către comisia UNESCO vă vor aștepta la standurile lor pentru a vă prezenta cele mai interesante obiecte de cultură tradițională și a vă face demonstrații ale meșteșugurilor lor, păstrate cu sfințenie din moși-strămoși. Iar ‘Arena umorului’ vă aduce nu doar voie bună și veselie ci și o serie de concursuri umoristice dotate cu o mulțime de premii în obiecte, produse, servicii, pașapoarte de oltean, funcții și câte și mai câte! Nu rata ocazia de a râde pe săturate și a câștiga și premii pentru asta. Vino la ‘Arena umorului’, vineri, începând cu ora 14:00, în Parcul Tineretului din Slatina. Vom fi acolo cu invitații noștri speciali, Romică Țociu și Nea Mărin, cu epigramiști, cu caricaturiști, cu oameni dedicați umorului și distracției veniți la Slatina din toată țara!”, a declarat Valeru Ciurea, consultant artistic în cadrul CJCA Olt.

Anul acesta, Primăria municipiului Slatina a alocat de la bugetul local pentru organizarea festivalului umoristic suma de 690.000 de lei, cea mai mare sumă de când a fost înființat Festivalul Național de Umor „Oltenii & Restu’… Lumii”.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți