18.6 C
Slatina
miercuri,23 octombrie,2024

Ultimele Articole

Marius Oprescu, învestit ca președinte al CJ Olt, pentru al treilea mandat. Acesta și noua echipă de consilieri județeni au depus jurământul de credință

- Advertisement -

Sala Europa a Consiliului Județean Olt a fost miercuri, 23 octombrie 2024, locul în care după ora 11:00 a avut loc ceremonia de constituirea a noului CJ, pentru mandatul 2024 – 2028. La aceasta au fost prezenți prefectul de Olt Ștefan Nicolae, subprefectul Cosmin Floreanu, parlamentari ai județului – senatorii Siminica Mirea, Liviu Voiculescu, deputații Marius Iancu, Emil Albotă, candidați pentru Senat și Camera Deputaților aflați pe listele PSD Olt, pentru alegerile parlamentare din 1 Decembrie – Ziua Națională a României, precum și câțiva primari ai județului Olt.

Până la momentul în care Marius Oprescu a depus jurământul de credință, acesta în urma alegerilor locale din 9 iunie câștigând al treilea său mandat de președinte al CJ Olt, ședința a fost ținută de cel mai vârstnic consilier județean di noul for județean, Vasile Popa – 74 de ani, dar și cei mai tineri consilieri județeni, doi la număr – Ionuț Tobescu și Ciprian Alexe. Rând pe rând, 31 din totalul de 32 de consilieri județeni aleși au depus jurământul și și-au preluat mandatele, cel absent fiind motivat – Mirela Vasile, pentru ca apoi să depună jurământul și președintele social democrat Marius Oprescu.

„Trăiesc un moment emoţionant, conştient fiind de așteptările uriaşe pe care le au oamenii care m-au învestit pentru a treia oară consecutiv în funcţia de preşedinte de Consiliu Judeţean. Am început această călătorie, în urmă cu 12 ani, plecând cu un singur crez, acela de a nu dezamăgi. Şi fac, așa cum spune şi jurământul, tot ceea ce stă în puterea şi priceperea mea, ca administraţia publică judeţeană Olt să fie legată de investiţii importante. Este un legământ corect, curat, prin dialog cu cetăţenii județului Olt, prin dialog cu primarii care își doresc mai mult pentru comunitățile lor, dar şi cu parlamentarii de Olt, pe care ne bazăm ca aceste investiţii să ajungă în fiecare colţ din județul Olt. A primi 120.062 de voturi înseamnă a primi tot atâtea cerinţe şi aşteptări. Nu este o misiune uşoară, responsabilitatea socială este uriaşă, dar şi când lucrurile ies, satisfacțiile profesionale sunt pe măsură. Le mulțumesc celor care ne-au acordat votul lor de încredere, dar le mulțumesc şi celor care nu ne-au acordat acest vot. Le promitem că ne vom strădui în continuare să-i convingem că suntem oamenii care fac diferenţa în comunitățile pe care le guvernăm, prin promisiuni onorate, dar şi prin fapte care contează. Sunt multe lucruri realizate în județul Olt şi ne propunem în continuare foarte multe obiective atât pe infrastructura rutier, cât şi pe sănătate, pe social, dar şi pe mediu. Mulțumesc echipei de consilieri judeţeni alături de care, în patru ani, am atins niște obiective administrative importante, dar îi felicit şi pe noii consilieri judeţeni aleşi. Este o formulă nouă, dar sunt convins că fiecare dintre dumneavoastră pleacă la drum cu acelaşi gând de bine, în această misiune, acela de a face bine locuitorilor județului Olt, care ne-au învestit în funcţie”, a declarat președintele forului județean după ce a fost învestit.

Pe lângă acesta, scurte alocuțiuni au rostit și prefectul Ștefan Nicolae și subprefectul Cosmin Floreanu, ambii felicitând noua echipă de consilieri județeni, în mâna cărora stau proiectele de investiții, și nu numai, ce se vor derula în următorii patru ani.

Cine sunt consilierii județeni din mandatul 2024 – 2028

PSD

Virgil Delureanu
Ionuț Ivan
Mariana Matei
Ionuț Pârvu
Titu Vârban
Iulia Vlad
Dorin Postelnicu
Silviu Neacșu
Ion Voicu
Nicolae Vitan
Mirela Vasile
Gabriel Nicolescu
Toma Prună
Cristian Butnariu
Emil Marinescu
Constantin Popescu
Cristian Gheorghe
Crina Jilavu
Ionuț Tobescu
Ciprian Alexe

PNL

Mariana Gheorghe
Dumitru Căleală
Viorel Rogojinaru
Gigi Ghencea
Tiberiu Pană
Adrian Mulțescu
Vasile Popa

AUR

Mugur Mihăescu
Ovidiu Pătru
Gabriel Braniște
Sorina Iuliana Popa
Teiu Păunescu

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți