Moțiunea de cenzură reprezintă un instrument legitim al Opoziției parlamentare, dar cea inițiată de partidele AUR, S.O.S. și POT este doar ‘o acțiune propagandistică, cu zero soluții sau propuneri’, consideră președintele Senatului, Mircea Abrudean.
‘Atunci când și-a angajat răspunderea pe primul pachet de măsuri fiscale pentru combaterea deficitului, premierul Ilie Bolojan a făcut un apel la Opoziție să fie parte din soluție, nu parte dintr-un conflict. Să vină cu propuneri bune pentru români, nu să critice, doar de dragul de a critica. Examinând conținutul acestei moțiuni, am constatat că semnatarii ei vorbesc de parcă și-ar dori ca România să intre în criză și să fie izolată economic și politic. S-ar bucura de răul țării, deși se pretind patrioți. Această abordare ilustrează perfect strategia distructivă specifică mișcărilor populiste europene. România are nevoie de stabilitate și direcție, nu de spectacol politic’, a scris Abrudean, joi, pe Facebook.
El a subliniat că Guvernul Bolojan este ‘unul responsabil’, care și-a asumat reforme ‘esențiale’ pentru echilibrarea finanțelor publice și pentru relansarea economică a țării.
‘Stabilizarea economiei și recâștigarea încrederii cetățenilor și partenerilor externi este ceea ce acest Guvern și-a propus și are toată susținerea PNL. Este momentul faptelor și nu al vorbelor și promisiunilor deșarte’, a adăugat Abrudean.
***
Moțiunea de cenzură depusă de parlamentarii Opoziției împotriva Executivului, intitulată ‘Au ruinat țara și acum îi obligă pe români să achite nota de plată – afară cu Guvernul ipocrit’, va fi dezbătută și votată, luni, în plenul Parlamentului.
Opoziția a inițiat acest demers după ce Guvernul condus de Ilie Bolojan și-a asumat răspunderea pe primul pachet de măsuri fiscale pentru reducerea deficitului bugetar.
Semnatarii moțiunii de cenzură susțin că Guvernul ‘a uzurpat puterea legitimă și a batjocorit voința de reprezentare a poporului român’ și, ca urmare, ‘trebuie să dispară cu tot aparatul său de propagandă, mincinos și toxic’.
Executivul a avizat, vinerea trecută, primul pachet de măsuri fiscale pentru reducerea deficitului, iar luni și-a asumat răspunderea în Parlament pe acest proiect. Cele mai importante măsuri prevăzute în acest pachet sunt impunerea a două cote de TVA – de 11 și 21% -, majorarea accizelor pentru alcool, carburanți și țigări, precum și introducerea contribuției de asigurări sociale de sănătate (CASS) pentru pensionarii cu pensii de peste 3.000 de lei.