„Măsuri bune pentru fermieri, carne românească pe mesele românilor!”, așa își începe Florin Barbu, deputat PSD de Olt și ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, postarea pe care a făcut-o marți, 29 iulie, pe pagina sa oficială de Facebook, în cadrul acesteia spunând că producția de carne din România a crescut semnificativ, în anul 2024.
Potrivit politicianului, datele Institutului Național de Statistică arată că producția de carne de ovine și caprine a crescut cu 62,1%, de bovine cu 12,2 la sută, de porcine cu 9,2%, iar de pasăre cu 8,7 la sută, față de anul 2023.
„Felicitări tuturor fermierilor! Împreună am reușit să pornim programe și măsuri de sprijin ale căror efecte le vedem acum. Datorită muncii crescătorilor de animale români și parteneriatului corect dintre fermierii noștri și autorități, avem mai multe produse românești pe mesele românilor. Vom continua pe această cale a integrării producției vegetale în zootehnie, pentru a asigura materia primă pentru unitățile de procesare în valoare de 2 miliarde de euro, pe care le dezvoltăm prin Programul Investalim și DR – 22, măsură susținută prin fonduri europene. Aceasta este soluția corectă pentru echilibrarea balanței comerciale a României”, a spus ministrul Agriculturii.
Florin Barbu a mai spus că, în continuare, ministerul pe care îl conduce pregătește o serie de programe de sprijin pentru a se asigura că va atinge gradul de autosuficiență de 100% la carne și produse din carne din producția românească.