16.2 C
Slatina
marți,30 aprilie,2024

Ultimele Articole

Investitii de 3,6 milioane de lei la Ianca pentru 2011

- Advertisement -

Drumul 133 A, care leaga unul dintre satele comunei de drumul judetean 54 A, catre Dabuleni – Dolj, va fi asfaltat pe o lungime de cinci kilometri cu fonduri din bugetul local. Cum bugetele locale nu dau autoritatile afara din primarie, anul acesta doar o parte a investitiei va fi realizata. Drumul are cinci kilometri lungime, iar anul acesta nu vom putea asfalta mai mult de 700, 800 de metri, pentru ca atat ne permite bugetul. Investitia intreaga are un cost estimativ de 380.000 de lei. Aceasta cale de acces este importanta pentru cetateni si, deci, necesara. Speram sa finalizam lucrarile pana la sfarsitul anului viitor, declara primarul comunei, Mirel Pascu.
Un alt obiectiv al autoritatilor locale este modernizarea uneia dintre cele doua baze sportive ale comunei, proiect care, dupa trei ani de amanari, a fost aprobat, finantarea, de 500.000 lei, urmand sa fie facuta de la bugetul statului. Dupa trei ani de truda ni s-a aprobat modernizarea acestei baze sportive si o meritam: avem echipa de 30 de ani, ceea ce nu este putin lucru. Noi nu am stat cu mainile in san: cu bani de la bugeul local am ridicat terenul bazei si am realizat un sistem de drenaj subteran care preia apele acumulate din ploi. O asemenea lucrare era necesara pentru ca, de cate ori ploua, gazonul era mult timp impracticabil. Totodata, am realizat imprejmuirea exterioara. Urmeaza acum, cu bani de la guvern, sa se faca imprejmuirea interioara, sa se refaca gazonul, vestiarele, totul. Baza va avea pista de atletism, teren de volei, de handbal, de fotbal etc., a explicat primarul.

Drum cu pretentii de… milioane

Investitia privind reabilitarea si modernizarea drumului care leaga satele Ianca si Potelu va fi finantata de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, care va aloca 2,8 milioane de lei. Pe directia caii de acces vor fi construite mai multe poduri si podete, intrucat drumul traverseaza mai multe paraie. Este o investitie de care avem nevoie. Drumul reprezinta o scurtatura intre cele doua sate ale comunei si oamenilor li se ia astfel din picioare o buna bucata pe care acum trebuie s-o parcurga pentru a ajunge la o localitate sau la cealalta. Proiectul a fost aprobat si in curand, cel mai probabil in luna august, se va organiza licitatia pentru desemnarea constructorului, mai spune Mirel Pascu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți