-0.8 C
Slatina
marți,26 noiembrie,2024
spot_imgspot_img

Ultimele Articole

Andrei Iordache, seful DSP Olt, se opune disponibilizarilor de la Ambulanta

- Advertisement -

Situatia angajatilor Serviciului Judetean de Ambulanta Olt, institutie a carei conducere a anuntat ca va fi nevoita sa ia masuri dure pentru a se incadra in buget, ramane deocamdata incerta. in timp ce managerul Ambulantei afirma ca trebuie desfiintate 21 de posturi pentru ca institutia sa se mentina pe linia de plutire, seful Directiei de Sanatate Publica Olt sustine ca disponibilizarile nu se justifica din punct de vedere financiar.

Pe langa cei 24 de angajati pe perioada determinata ale caror contracte vor expira in urmatoarele doua luni, conducerea Serviciului Judetean de Ambulanta Olt si-a anuntat intentia de a renunta la alti 21 de angajati pentru a se incadra in buget. Propunerea care vizeaza desfiintarea celor 21 de posturi a fost inaintata Directiei de Sanatate Publica Olt. in urma cu doua saptamani, am trimis Directiei de Sanatate Publica Olt o propunere la care inca nu am primit raspuns. Noi am propus desfiintarea a 21 de posturi la nivel de judet, din care 10 de asistenti care nu-si regasesc perechile in substatii, pentru ca un echipaj trebuie sa aiba un ambulantier si un asistent. Trei posturi sunt de mecanici – 1 la Caracal si 2 la Slatina, alte 5 posturi sunt de femei de serviciu la substatii, iar celelalte sunt posturi ocupate de persoane care cumuleaza pensia cu salariul. Pe langa desfiintarea celor 21de posturi, o alta masura este taierea bonurilor de masa. in perioada urmatoare vor expira si contractele pe perioada determinata a 24 de persoane, dar aceste posturi nu le consider restructurate, pentru ca incetau de drept. Pana acum nu am primit nici un raspuns din partea DSP, nu au aprobat propunerea noastra, dar daca se mai continua asa institutia va intra in colaps, a declarat Laurentiu Moisiu.
seful DSP Olt, Andrei Iordache, sustine insa ca disponibilizarile nu sunt justificate din punct de vedere financiar, deoarece comparativ cu anul trecut bugetul Ambulantei a fost diminuat cu doar 4%, bani care pot proveni din veniturile proprii ale institutiei.
Nu sunt de acord cu propunerea conducerii Ambulantei care vizeaza disponibilizarea oamenilor. Nu se justifica din punct de vedere financiar, cu atat mai putin din punct de vedere medical. La nivelul DSP Olt s-a constituit o comisie care a analizat situatia, iar raportul comisiei va ajunge maine (azi -n.r.) la minister. Concluzia noastra este ca disponibilizarile sunt nejustificate. Din discutiile purtate cu domnul subsecretar de stat Raed Arafat am inteles ca nici dumnealui nu este de acord cu aceasta masura, in conditiile in care bugetul Ambulantei este cu doar 4% mai mic decat cel din 2010. Diferenta ar putea fi acoperita din veniturile proprii ale institutiei, a precizat Andrei Iordache.

Venituri diminuate la spitalele din Caracal, Schitu si Corabia

Bugetele mai mici comparativ cu anul precedent au impus masuri si la alte patru unitati sanitare din judet. Disponibilizari au fost anuntate insa doar la Serviciul Judetean de Ambulanta si la Spitalul Scornicesti, celelalte unitati recurgand la diminuarea veniturilor angajatilor. Potrivit celor declarate de Roxana Dragomir, liderul filialei oltene a Sanitas, la Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci angajatii primesc cu 5 bonuri de masa mai putin, iar la spitalul din Corabia s-a decis diminuarea salariului brut cu 12% timp de doua luni. Cu dificultati de ordin financiar se confrunta si spitalul din Caracal, ai carui angajati vor intra in zile fara plata. Pentru luna in curs s-a stabilit cate o zi fara plata pentru fiecare angajat, urmand ca din august numarul zilelor fara plata sa creasca la trei.
Situatia este mai dificila la Spitalul de Pneumoftiziologie Scornicesti. Pe langa reducerea sporului pentru TBC la 50% si pierderea tichetelor de masa, angajatii vor fi afectati si de disponibilizari. Deocamdata nu se stie daca numarul celor care-si vor pierde locul de munca va scadea sub 40.
in opinia sefului DSP Olt, o parte din vina pentru situatia grea cu care se vor confrunta viitorii someri din sistemul sanitar apartine sindicatelor.
La nivelul spitalelor, din punctul meu de vedere, daca un singur om va pleca acasa, cea mai mare parte din vina apartine sindicatului care nu reprezinta interesele angajatilor. Singurul lor interes este sa puna pile si sa decida cine ramane si cine pleaca, a declarat Iordache.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți