17.3 C
Slatina
marți,30 aprilie,2024

Ultimele Articole

Ramiro Vasile, judecat la un an de la moartea jandarmului Cristinel Voicu

- Advertisement -

Stela Voicu, mama lui Cristinel Voicu, se gandeste cu groaza la clipa in care il va avea in fata pe cel care i-a ucis fiul, dupa cum spune ea. Este pentru prima data de la moartea copilului cand ma voi intalni fata in fata cu acel barbat. Nu stiu cum o sa-l privesc. imi va fi foarte greu, dar trebuie sa rezist. Trebuie sa fac dreptate copilului, pentru asta mai traiesc. Altfel as fi murit de mult, a spus cu lacrimi in ochi femeia. Am incredere ca judecatorii isi vor face treaba, iar cel care mi-a ucis baiatul nu va ramane nepedepsit. Eu nu am mai trecut prin asa ceva pana acum. Pana la varsta asta nu am trecut printr-o sala de judecata. Nici macar nu stiu cum arata. Sper insa ca Dumnezeu imi va da putere sa rezist pana la capat, a adaugat femeia.

Judecat doar pentru ucidere din culpa

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Slatina l-au trimis in judecata pe fostul presedinte al TNL Olt doar pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa, nu si pentru conducere sub influenta alcoolului, si asta dupa ce rezultatul recalcularii alcoolemiei l-a scapat pe Ramiro de incadrarea faptei ca infractiune. Din probatoriul administrat in cauza pana in acest moment, procesual a reiesit faptul ca, in noaptea de 18/19.10.2010, in jurul orei 00.30, inculpatul, aflat sub influenta bauturilor alcoolice, in timp ce se deplasa la volanul unui autoturism pe DN 65 E 574, ajungand in zona km 37 nu a pastrat distanta regulamentara fata de autoturismul care circula in fata sa, context in care l-a lovit pe acesta din urma in partea din spate. in urma impactului violent, autoturismul condus de inculpat s-a deplasat pe contrasens, pe o distanta de 88 metri, rasturnandu-se apoi pe acostamentul din partea stanga a sensului de mers Slatina-Bals, iar autoturismul acrosat a fost propulsat si dus spre acostamentul din dreapta, unde s-a rotit aproape 270 grade si, in final, a iesit de pe carosabil, oprindu-se la 4 metri distanta fata de marginea din dreapta a drumului. Raportul de expertiza tehnica auto intocmit in cauza a concluzionat ca accidentul rutier s-a produs in contextul in care inculpatul nu a adaptat viteza la conditiile de drum (carosabil umed), depasind cu 20 de km viteza maxima admisa in zona in care s-a produs accidentul, se precizeaza intr-un comunicat de presa al Ministerului Public.

Moartea victimei a fost violenta

in urma impactului violent, tanarul Cristinel Voicu, jandarm in cadrul Subunitatii de Jandarmi Bals, a fost ranit grav in zona capului. Jandarmul a fost transportat de urgenta la Spitalul Militar din Bucuresti, unde a decedat cateva zile mai tarziu. Din raportul medico-legal intocmit in cauza a reiesit ca moartea victimei a fost violenta si s-a datorat hemoragiei meningo – cerebrale, consecinta unui traumatism cranio-cerebral cu fractura de bolta si baza de craniu, leziuni produse in conditiile unui accident rutier, avand legatura de cauzalitate directa, neconditionata, cu cauza mortii, se mai precizeaza in comunicatul Ministerului Public.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți