1.2 C
Slatina
luni,21 octombrie,2024

Ultimele Articole

Fabrica Yazaki Caracal, inaugurata in prezenta premierului Emil Boc

- Advertisement -

impreuna cu intreaga echipa Yazaki, am placerea sa anunt faptul ca astazi s-a mai parcurs o etapa importanta catre un viitor de succes in Romania. Extinderea productiei prin deschiderea noii fabrici din Caracal ne va permite sa continuam parteneriatul strategic incheiat cu Ford. in plus, vom creste numarul locurilor de munca in regiune, suplimentar fata de cele 5.000 de locuri de munca deja create de Yazaki de la intrarea sa pe piata componentelor auto din Romania, a declarat Jorge Damasceno, director general al Yazaki Romania. Acesta a mai precizat ca Yazaki va continua sa valorifice in continuare oportunitatea de a-si dezvolta activitatea in Romania, tara cu un potential puternic din punct de vedere al fortei de munca si al capacitatii umane. Avand in vedere prezenta puternica a unor protagonisti majori ai industriei auto globale, respectiv Ford si Renault, Romania devine din ce in ce mai atractiva pentru investitorii din industriile conexe. De aceea, Yazaki valorifica in continuare oportunitatea de a-si dezvolta activitatea in Romania. Pozitia strategica a noii noastre fabrici din Caracal contribuie atat la imbunatatirea serviciilor pe care le oferim clientilor, cat si la dezvoltarea economica a regiunii, a adaugat directorul general al Yazaki Romania.
Premierul Emil Boc a declarat ca Guvernul se comporta ca un partener corect fata de investitori, precizand ca cel mai de pret bun pe care il poate oferi este stabilitatea.
Guvernul pe care il conduc este constient de rolul important pe care il au investitiile straine in cadrul economiei. La randul nostru ne comportam ca un partener corect fata de toti investitorii, romani si straini. Am facut corectiile necesare astfel incat mediul de afaceri din Romania sa ramana stabil si sa dea incredere celor care vor sa investeasca aici. Acum fundamentele economiei sunt bune. Deficitul bugetar a scazut si este inca in scadere. Inflatia este in scadere si va atinge tinta anul acesta si anul viitor. Deficitul contului curent este la niveluri sustenabile. Stabilitatea din ultimii ani a cursului de schimb reflecta aceste fundamente sanatoase si satisfactia investitorilor fata de ajustarile pe care le-am facut. Este confortabil pentru orice investitor strain sa stie ca poate conta pe stabilitate. Este cel mai de pret bun pe care il putem oferi, a declarat premierul Emil Boc.

Aprecieri la adresa comunitatii locale

Primul ministru si-a exprimat aprecierea fata de eforturile comunitatii locale in sustinerea investitiei, afirmand ca acest lucru este o dovada ca aici lucrurile functioneaza cum trebuie, pentru ca prioritatea oricarui oficial care este platit din bani publici trebuie sa fie aceea de a asigura prosperitatea comunitatii pe care o reprezinta.
Adresez in continuare aceasta invitatie autoritatilor locale, ca in parteneriat cu Guvernul sa luam toate masurile necesare si deciziile pe care sa le promovam pentru mentinerea investitiilor si pentru atragerea de noi locuri de munca. Iata, aici la Caracal avem peste 500 de locuri de munca, iar in 2012 vor fi in jur de 1000 de locuri de munca, lucru care inseamna un plus pentru comunitate. inseamna mai multe resurse la bugetul local, inseamna mai multa resursa pentru a moderniza Caracalul si celelalte localitati. De aceea, inca o data, apreciind ceea ce faceti, le spun in incheiere partenerilor de la Yazaki ca au avut si vor avea in Guvernul Romaniei un partener deschis pentru sustinere si suport, a spus Emil Boc.
Ceremonia de ieri s-a incheiat cu respectarea traditiei investitorilor japonezi de a planta un copac cu fiecare ocazie ce marcheaza o noua reusita a companiei si dezvelirea placii inaugurale a investitiei din Caracal.

Yazaki este cel mai mare producator de sisteme de cablaje pentru industria auto la nivel global, oferind in acelasi timp sisteme ecologice, in special echipamente legate de alimentarea cu energie. Compania, care opereaza in 39 de tari, a fost infiintata in anul 1929. Yazaki Romania a fost infiintata in anul 2003, o data cu lansarea unitatii de productie din Ploiesti. De atunci, valoarea totala a investitiilor companiei in Romania a depasit 85 de milioane de euro, fiind create peste 5.000 de locuri de munca. Suma totala alocata investitiei din Caracal este de patru milioane de euro.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți