Dupa 3 ani de implementare, proiectul Dezvoltarea initiativelor antreprenoriale in mediul rural a fost finalizat in cadrul unei conferinte regionale de inchidere, sustinuta la sediul filialei judetene a Agrostar. Proiectul a presupus initierea a cat mai multi locuitori din mediul rural, din 20 de judete, in activitati economice non-agricole proprii. Grupul nostru tinta s-a adresat cu preponderenta cetatenilor din mediul rural – femei, manageri tineri, someri si persoane inactive. S-au desfasurat cursuri de initiere in tainele calculatorului, de limba engleza, si, dintre cele mai importante si care au avut un real succes, cursuri de antreprenoriat, in care micii intreprinzatori din mediul rural au aflat din tainele unor afaceri pe care ar putea sa si le desfasoare la ei in comuna, a declarat Ion Paunel, directorul Centrului de Formare pentru intreprinzatorii din Mediul Rural Oltenia. Sunt foarte multumit ca la nivelul judetului Olt am constituit o structura sindicala puternica, o adevarata institutie. Avem un centru foarte puternic, o echipa de lucru competenta care lucreaza in primul rand din pasiune si din daruire, si crede, alaturi de conducerea Federatiei, ca noi, agricultorii romani, suntem o forta in aceasta tara, ca avem foarte multe lucruri de spus, ca facem lucruri foarte bune, chiar in conditii vitrege economice. Rezultatele se vad atunci cand si Dumnezeu ne mai ajuta, asa cum ne-a ajutat in acest an, si ca dorim in continuare sa contribuim la relansarea acestui sector de activitate, prin tot ceea ce inseamna serviciile si proiectele pe care le ofera Federatia Agrostar, la asigurarea unor informatii de ultima ora pentru membrii sai, a spus stefan Niculae, presedintele Agrostar.
Daca in Slatina oamenii isi gasesc mai repede de lucru, multumita societatilor care isi desfasoara activitatea pe platforma industriala, deputatul Barbulescu este de parere ca domeniul agricol, si mai ales antreprenoriatul in acest domeniu, nu este de neglijat. Ma bucur ca judetul Olt devine din ce in ce mai important pe harta Romaniei. Va felicit pentru ca azi incununati cu succes un proiect care a atras bani europeni de care avem atata nevoie, si i-a atras pentru agricultura. Oltul e un judet agricol, si daca stam relativ bine in mediul urban in ceea ce priveste locurile de munca – rata somajului e sub media pe tara, gratie platformelor industriale, care exista si se dezvolta – in mediul rural cred ca mai sunt foarte multe lucruri de facut in ceea ce priveste politica agricola. Constat cu bucurie ca a existat un parteneriat public-privat intre primari si dumneavoastra in implementarea acestui proiect. Este nevoie de antreprenoriat si in ceea ce priveste agricultura, pentru ca primim foarte multe solicitari de la structuri asociative, patronale, cu capital strain pentru a cumpara si a deveni, practic, proprietari de pamant agricol in Romania. Cred ca acest proiect incheiat cu succes va obliga sa continuati aceste initiative, pentru ca ati demonstrat ca puteti, a subliniat deputatul Daniel Barbulescu.
Cea mai importanta activitate realizata in cadrul proiectului a fost infiintarea a doua Centre de Formare pentru intreprinzatorii din Mediul Rural, unul la Slatina in decembrie 2009, si un altul la Targoviste in ianuarie 2010. Peste 2.000 de persoane au beneficiat de servicii de consultanta furnizate in cadrul celor doua centre. Proiectul, cu o valoare de peste 17.500.000 lei, s-a desfasurat prin POSDRU Investeste in oameni 2007-2013, cu parteneri transnationali din Spania.
Dezvoltarea initiativelor antreprenoriale in mediul rural, proiect incheiat cu succes
- Advertisement -
- Advertisement -