14.1 C
Slatina
marți,30 aprilie,2024

Ultimele Articole

Averea afaceristului Ciocan ramane sub sechestru. Conditii de buna purtare pentru inculpat

- Advertisement -

Instanta de judecata de la Judecatoria Sectorului 3 Bucuresti a hotarat mentinerea masurii asiguratorii a sechestrului instituit de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) asupra mai multor imobile detinute de inculpat in Capitala. Este vorba de un apartament situat in blocul D 13 din bulevardul Burebista, sector 3 si de terenul in folosinta aferent acestuia, de un alt apartament detinut de Cornel Ciocan in blocul M 53, strada Poet Panait Cerna, nr. 2, sector 3 si de un teren situat la aceeasi adresa si de imobilul aflat in bulevardul Gheorghe sincai, bloc 2 sector 4. Sub sechestru se mai afla si doua terenuri, unul situat in intravilanul municipiului Bucuresti, strada Muntele Gaina, nr. 72 – 76, sector 1 si celalalt, forestier, in suprafata de 10.000 de metri, situat pe raza comunei Balotesti, judetul Ilfov.
Cornel Ciocan a fost trimis in judecata anul trecut de procurori DNA dupa ce, in perioada august 2007 – decembrie 2009, inculpatul, in calitate de asociat si administrator al SC Cat Bau International SRL (firma de constructii), a evidentiat in actele contabile cheltuieli care nu aveau la baza operatiuni reale, ci contracte de lucrari incheiate in fals. Instanta a desfiintat si aceste inscrisuri, respectiv contractul de executie de lucrari in subantrepriza nr. 338/16.10.2008 incheiat de SC Cat Bau International SRL cu SC Gimby Euroconstruct 2006 SRL, de contractul nr. 344/19.10.2008 incheiat de firma lui Ciocan cu SC Cimpulung SRL si de contractul nr. 348/30.10.2008 incheiat cu SC Total Project SRL.
Potrivit procurorilor, prejudiciul adus statului de societatea comerciala din care Cornel Ciocan si sotia sa s-au retras intre timp se ridica la peste 6,5 milioane de lei (peste 1,7 milioane de euro). Instanta obliga inculpatul sa plateasca, in solidar cu firma la care a fost asociat si administrator, peste 2,7 milioane de lei catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) si la plata a 7.000 de lei reprezentand cheltuieli judiciare catre stat.

Conditii

Pentru ca instanta a hotarat suspendarea executarii pedepsei de trei ani inchisoare, inculpatul trebuie sa se supuna unei perioade de incercare de sase ani. in acest timp Cornel Ciocan trebuie sa se prezinte periodic la Serviciul de Probatiune, sa anunte dinainte orice schimbare de domiciliu, resedinta sau locuinta si orice deplasare care depaseste opt zile, sa comunice si sa justifice schimbarea locului de munca si sa comunice informatii prin care sa poata fi controlate mijloacele sale de existenta.
Mai mult pus pe ganduri de recursul facut de procurori in data de 25 octombrie 2011 decat nemultumit de solutia instantei, Cornel Ciocan a facut si el recurs in 28 octombrie 2011.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți