21.2 C
Slatina
sâmbătă,28 septembrie,2024

Ultimele Articole

Aproximativ 3.000 de absolvenți de gimnaziu din Olt, înscriși la Evaluarea Națională. Peste 300 au absentat de la prima probă

- Advertisement -

Aproximativ 3.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a din județul Olt s-au înscris pentru a susține examenul de Evaluare Naţională, care a început marți, 25 iunie, cu proba scrisă de Limba şi literatura română, potrivit datelor transmise de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean. 

Mai exact sunt 2.908 elevi de gimnaziu înscriși, examenul fiind organizat în centrele de examen înființate la nivelul a 42 de instituții de învățământ oltene. În județ există și un centru de evaluare, potrivit ISJ Olt. Iar din cei aproximativ 3.000 de absolvenți ai clasei a VIII-a care trebuiau să susțină prima probă, peste 300, mai precis 310, au absentat din diverse motive.

Proba, monitorizată audio – video, a început la ora 09:00, când elevii au primit broşura cu subiectele şi hârtia ştampilată pentru ciorne, unde a fost cazul putând fi solicitate şi pagini suplimentare.

Iar durata de rezolvare a subiectelor din cadrul probei scrise a fost de două ore.

Următoarea probă scrisă, cea la Matematică, este programată pentru ziua de joi, 27 iunie.

Subiectele şi baremul de corectare vor fi disponibile pe site-ul subiecte.edu.ro, în fiecare zi cu probă scrisă, începând cu ora 15:00.

Potrivit Ministerului Educației, primele rezultate vor fi afişate în data de 3 iulie, până la ora 14:00, contestaţiile putând fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice, în aceeași zi, în intervalul orar 16:00 – 19:00, dar și în ziua următoare, 4 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00.

„Elevii care depun/transmit contestaţiile completează, semnează şi depun/transmit şi o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Documentele sunt semnate şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai elevilor minori”, precizează Ministerul Educaţiei.

Rezultatele finale vor fi afişate marţi, 9 iulie.

Potrivit aceleiași surse, comunicarea rezultatelor obţinute se face anonimizat prin coduri individuale care înlocuiesc numele şi prenumele, atât în centrele de examen, cât şi pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecţia datelor personale. Codurile individuale vor fi distribuite elevilor pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută.

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial, este media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obţinute la probele din cadrul Evaluării Naţionale.

Activităţile din cadrul examenului pentru absolvenţii de clasa VIII-a se realizează prin intermediul platformei dedicate evaluării digitalizate.

Ministerul Educației pune la dispoziția celor interesați linia TELVERDE 0800.801.100 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități privind desfășurarea Evaluării Naționale. Numărul va fi disponibil pe durata probelor scrise.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți