16.2 C
Slatina
marți,30 aprilie,2024

Ultimele Articole

Razboiul dintre Fundatia pentru Tineret si firma Accredo Resort continua in instanta

- Advertisement -

Desi Fundatia pentru Tineret (FPT) a solicitat Tribunalului Olt, pe cale de ordonanta presedintiala fara citarea partilor, sa judece cererea fara somatie si fara trecerea vreunui termen si sa dispuna evacuarea spatiilor inchiriate de catre firma parata, partile au fost citate pentru un al doilea termen, cel de astazi. Cum, necum, asociatii firmei au aflat de primul termen si s-au infiintat la Tribunal tot cu avocat, care a cerut termen o saptamana pentru a-si construi apararea. Nu este ceva ilegal, dar noi cerusem instantei sa dispuna masuri fara citarea partilor. Pentru aceasta am adus argumente mai mult decat suficiente. si totusi, la primul termen, care ar fi trebuit sa fie si ultimul, a fost de fata si avocatul paratei. Nu demult s-a judecat o cerere a paratei tot pe cale de ordonanta presedintiala, iar noi habar n-am avut. Eu sunt insa convins ca astazi instanta va dispune evacuarea paratei din spatiile pe care, contractul de inchiriere fiind reziliat de drept, la ocupa abuziv. in opinia noastra, evidenta nu poate fi ocolita, iar documentele depuse de noi la dosar tin de evidenta, declara presedintele FPT Olt, Ilie Chirita.
Printre argumentele prezentate de solicitant instantei, se numara si faptul ca mai multe parti ale hotelului se degradeaza. Toate interventiile locatorului de a intra in incinta hotelului care-i apartine de drept pentru a stabili cauzele degradarii s-au lovit de chiriasi, care au blocat accesul reprezentantilor FPT in hotel. Unul din argumentele noastre la instanta a fost cel care arata ca spatiile hotelului se degradeaza. Sunt infiltratii de apa in mai multi pereti si nu stim cauzele, nu putem interveni pentru ca accesul ne este blocat. Dincolo de degradarea patrimoniului, am mai aratat instantei ca, din cauza celor care ocupa abuziv spatiile hotelului, suntem in imposibilitatea de a sustine cheltuielile curente, dar si ca parata ne blocheaza accesul si catre spatii care nu au facut si nu fac obiectul contractului reziliat. Asadar, noi credem ca sunt indeplinite cumulativ conditiile impuse de legiuitor pentru astfel de cazuri. Date fiind urgenta, caracterul vremelnic si neprejudicierea fondului, se impune admiterea respectivei cereri pana la solutionarea pe fond a cauzei, afirma Chirita.
Totodata, FPT s-a adresat Trbunalului Olt si pentru judecarea pe fond a cauzei.

Transporturi ciudate
Conducerea Fundatiei se plange ca, intre timp, asociatii de la Accredo Resort SRL au inceput sa ia din hotel unele lucruri care nu le apartin. in urma cu cateva zile, la coltul hotelului a parcat un autoturism in care a fost incarcata o masina de gheata care apartine hotelului, deci fundatiei. Cineva i-a fotografiat si avem dovada. Acum, ca nu avem acces in hotel, nici nu stim cate lucruri care nu le apartin au disparut si fenomenul ar putea continua. intr-o seara langa hotel a fost parcata o furgoneta. Un individ a miscat camerele video, directionandu-le in alta parte, insa tot au ramas imagini care arata ca in furgoneta au fost urcate lucruri coborate din hotel. Este ceva de speriat, dar politia nu se baga, mai spune presedintele FPT Olt.
Un scandal similar se consuma intre aceeasi SC Accredo Resort SRL si Casa de Cultura a Sindicatelor. Dati afara din spatiile inchiriate in institutia de cultura si pentru care au refuzat sa mai plateasca utilitatile si chiria, asociatii firmei au patruns sambata in incinta Casei, s-au imbrancit cu agentii de paza, au spart incuietorile usii si au patruns in unul dintre spatii. Alin Martinescu, Catalin Rotea si avocatul Robert Truica, fiul consilierului local Ioan Truica, sunt cercetati acum pentru distrugere.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți