18.1 C
Slatina
duminică,6 octombrie,2024

Ultimele Articole

Senatorul Paul Stănescu: „Domnul Ciolacu va fi cel care va decide dacă va fi candidatul PSD la alegerile prezidențiale sau nu”

- Advertisement -

Paul Stănescu, senator de Olt și secretar general al PSD, a declarat în dimineața zilei de luni, 8 iulie, la sediul central al formațiunii politice din Capitală că Marcel Ciolacu, prim-ministrul țării și președintele PSD, este cel mai bine plasat în toate sondajele de opinie pentru a candida la Preşedinţia României. Totodată, parlamentarul social democrat a spus că „domnul Ciolacu va fi cel care va decide dacă va fi candidatul PSD la alegerile prezidențiale sau nu”.

„Domnul Ciolacu trebuie, în primul rând, să vrea (să candideze la Preşedinţie – n. r.). Trebuie să decidă el ca persoană, pentru că e vorba şi de partid, dar e vorba şi de el ca persoană. Domnul Ciolacu va lua decizia asta, nu ce spunem noi neapărat. Noi spunem ce dorim, dar domnul Ciolacu va fi cel care va decide dacă va fi candidatul PSD la alegerile prezidenţiale sau nu. Din punctul meu de vedere şi din punctul multor colegi de vedere, şi-au exprimat un punct de vedere în sensul că domnul Ciolacu, preşedintele partidului nostru, este cel mai bine plasat în toate sondajele de opinie şi e normal să ne dorim un coleg de-al nostru care are potenţial să câştige Preşedinţia României. (…) Domnul Ciolacu este cel mai bine plasat membru de partid în toate studiile sociologice pe care eu le-am văzut până astăzi”, a declarat Paul Stănescu la sediul PSD din București, citat de România TV.

Potrivit aceleiași surse, întrebat de jurnaliști dacă Marcel Ciolacu riscă să piardă șefia partidului în cazul în care nu va câștiga alegerile prezidențiale, așa cum s-a întâmplat și cu alți lideri social democrați, Paul Stănescu a spus că nu, având în vedere relația bună pe care a avut-o cu colegii săi: „Dacă mă întrebaţi pe mine, poate sunt şi subiectiv, eu cred că nu, pentru că Marcel Ciolacu a fost poate singurul preşedinte de partid care a reuşit să aibă o relaţie foarte bună cu toţi colegii noştri de partid. Eu spun că nu, nu e un pericol pentru el. Ar putea să fie în continuare preşedinte. În orice scenariu, eu cred că Marcel Ciolacu poate să rămână în continuare preşedintele partidului”.

Totodată, reprezentanții mass-media l-au întrebat pe secretarul general al PSD și dacă vede un alt partener de guvernare pentru formațiunea politică în afară de PNL, iar răspunsul său a fost unul clar: „Deocamdată, nu”.

„Noi ne dorim în continuare, cum au spus și toţi colegii mei, inclusiv preşedintele Marcel Ciolacu, să avem şi din 2025 o colaborare cu PNL-ul, nu ştiu, coaliţie, alianţă, nu ştiu ce să vă spun la ora asta, pentru că e prematur să-mi dau cu părerea, dar sigur că e nevoie. Toată lumea a dus în derizoriu termenul de stabilitate. Eu chiar cred, sunt convins de lucrul ăsta. Am o vârstă, ştiu multe lucruri, sunt convins că în România e nevoie de stabilitate în contextul geopolitic actual”, a ținut să spună Paul Stănescu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți