18.6 C
Slatina
joi,19 septembrie,2024

Ultimele Articole

Apele Române: Judeţul Galaţi, cel mai afectat din cauza viiturilor puternice produse în cursul nopţii

- Advertisement -

În mai puţin de 24 de ore s-au produs inundaţii-fulger de peste 150 l/mp, judeţul Galaţi (localităţile Cudalbi, Cuza-Vodă, Pechea, Slobozia- Conachi) fiind cel mai afectat din cauza viiturilor puternice produse în cursul nopţii, informează Administraţia Naţională „Apele Române” (ANAR), într-un comunicat transmis, sâmbătă, AGERPRES.

În ultimele 24 ore, cele mai mari cantităţi de precipitaţii au fost înregistrate la staţiile: Carja, judeţul Vaslui – 165,8 l/mp şi Găneşti, judeţul Galaţi – 148,1 l/mp. Echipele ANAR sunt în teren, personalul de intervenţie a fost suplimentat, dar intervenţia în zonele afectate de inundaţii din judeţul Galaţi nu este încă posibilă, se arată în comunicat.

Utilajele şi motopompele de capacitate mare au fost aduse la faţa locului şi vor fi folosite pentru asigurarea scurgerii în zona podurilor şi podeţelor. Intervenţiile sunt dificile deoarece sunt căi de comunicaţii inundate, nefiind condiţii de scurgere în albie din cauza deversărilor, scurgerilor de pe versanţi şi a acumulărilor de apa din precipitaţii, precizează ANAR.

Din informaţiile primite de la Apele Române Prut-Bârlad -Sistemul de Gospodărire a Apelor Galaţi, râul Geru a depăşit cota de pericol cu 30 cm, mai multe gospodării şi anexe fiind afectate în localitatea Cudalbi, din judeţul Galaţi. De asemenea, râul Suhu a ieşit din albie în zona pieţei din localitatea Pechea, afectând gospodării şi anexe.

Precipitaţiile record produse în zonă sunt comparabile cu evenimentele din 2013.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți