17.3 C
Slatina
joi,19 septembrie,2024

Ultimele Articole

Grindeanu: Ultimul lot al drumului de mare viteză Craiova-Târgu Jiu intră în procedură de licitaţie

- Advertisement -

Ultimul lot al drumului de mare viteză Craiova-Târgu Jiu, în lungime de 19,25 kilometri, intră în procedură de licitaţie, a anunţat marţi ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

„CNAIR a transmis, astăzi, spre validare, la ANAP documentaţia pentru Lotul 6 (19,25 km) al acestui nou drum de mare viteză care are profil mixt (autostradă şi drum expres). Pe traseul Lotului 6, care se desfăşoară între oraşul Târgu Cărbuneşti şi Varianta Ocolitoare Târgu Jiu, vor fi construite inclusiv: un viaduct (644 m) şi două parcări de scurtă durată”, a scris ministrul.

Contractul, finanţat prin Programul Transport (PT) 2021-2027, prevede construcţia Lotului 6 în termen de 34 de luni (10 luni-proiectare şi 24 de luni-execuţie).

„După validarea documentaţiei de atribuire, CNAIR va putea publica Anunţul de Participare la licitaţie, în cadrul căruia se va stabili şi data limită pentru depunerea ofertelor”, a adăugat şeful de la Transporturi.

Directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, a adăugat, tot pe pagina sa de socializare, că drumul de mare viteză Craiova – Târgu Jiu, de 110 kilometri, are profil mixt, respectiv profil de autostradă între Craiova şi Filiaşi şi profil de drum expres între Filiaşi şi Târgu Jiu.

Lotul 6 porneşte din zona oraşului Târgu Cărbuneşti, unde va fi asigurată conexiunea cu DJ661 şi se finalizează în zona Variantei de Ocolire (VO) Târgu Jiu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți