14.1 C
Slatina
duminică,29 septembrie,2024

Ultimele Articole

Spectacol de exceptie al copiilor din mai multe judete la Colegiul Nicolae Titulescu

- Advertisement -

Sute de copii de clasele I – VIII din mai multe judete, costumati popular sau in straie de personaje biblice, au urcat pe scena, incantand si emotionand publicul cu scenete si colinde in spiritul Craciunului. N-au lipsit imparatul Irod, soldatii romani, cei trei magi care, calauziti de steaua care a vestit nasterea Mantuitorului Isus Cristos, s-au inchinat pruncului ales si alte asemenea personaje interpretate de copii cu o sinceritate si naturalete specifice sufletului curat al lor. N-au lipsit nici cele mai cunoscute colinde de Craciun interpretate de copii in mai multe limbi. Episoadele festivalului s-au desfasurat sub atentia incordata a cadrelor didactice care-si dirijau elevii de langa scena. Publicul s-a putut bucura si de muzica folk, dar si de melodii din repertoriul lui Richard Claiderman, interpretate de Teodora Trasculeasa, eleva la Colegiul National Radu Greceanu.

Pe scena au urcat grupuri de elevi de la scoala Eugen Ionescu, Slatina, Colegiul National Radu Greceanu Slatina, scoala cu clasele I – VIII din Madulari, judetul Valcea, CNV Nicolae Titulescu Slatina, scoala stefan Protopopescu Slatina, scoala nr. 22 Mircea Eliade Craiova, scoala nr. 5 Slatina, scoala cu clasele I – VIII Cilieni si de la Liceul Teoretic Potcoava.Colindatorii, actorii si interpretii de muzica folk au primit pungi cu dulciuri si racoritoare pe care Mos Craciun, prea grabit fiind pentru a le oferi personal, le-a lasat Primariei Slatina, care s-a invrednicit, evident, sa-i bucure pe copii cu ele.

Echipa

Initiatorii proiectului sunt Colegiul National Vocational Nicolae Titulescu, scoala Eugen Ionescu Slatina, scoala George Poboran Slatina, scoala cu clasele I – VIII nr. 5 Slatina, scoala cu clasele I – VIII Studina si scoala stefan Protopopescu Slatina. Este un proiect ambitios si care se bucura, la fiecare manifestare, de atentia publicului. Multumim doamnei directoare a colegiului <>, Violeta Busuioceanu, pentru ca a ingaduit ca unitatea scolara sa gazduiasca acest eveniment si le multumim tuturor celor care ne-au ajutat la organizare. Evenimentul din acest an a fost unul foarte reusit, a declarat unul dintre coordonatorii proiectului, profesoara de religie stefania Geamanu. Alaturi de ea, din echipa de coordonatori mai fac parte profesorii Roxana Trasculeasa, Luciana Slujitoru, Violeta Nicolaescu, Ileana Bobaru si Mihaela Guicin. Spectacolul s-a bucurat de colaborarea, la capitolul organizare, a Inspectoratului scolar Judetean Olt (reprezentat de inspectorul educational Viorica Dadulescu), a Episcopiei Slatinei si Romanatilor (prezenta la eveniment prin protopopul Nicolae Nicolaescu si prin inspectorul eparhial Cristian Stoica), a Muzeului Judetean Olt si a Primariei Slatina.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți