2.2 C
Slatina
vineri,18 octombrie,2024

Ultimele Articole

Fiscul blocheaza conturile celor care nu si-au platit taxele si impozitele. Aflati cum scapati de penalitati si de majorarile de intarziere

- Advertisement -

Doar in luna noiembrie Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Olt a emis 1564 de titluri executorii pentru debite in valoare totala peste 7 milioane de lei si a aplicat 21 de sechestre pentru bunuri mobile care valoreaza peste 2 milioane de lei. Tot luna trecuta Fiscul judetean a aplicat 994 de popriri pe conturi bancare in suma de 6,68 milioane de lei, dar a poprit si venituri de peste 2,5 milioane de lei in 369 de cazuri. Urmare a acestor actiuni, in noiembrie 2011 au fost recuperate creante bugetare in suma de 8,03 milioane de lei, respectiv 3,47 milioane lei din popriri pe conturi bancare, 0,26 milioane lei din popriri la terti si 4,30 milioane de lei incasate dupa inceperea executarii silite fara alte forme de executare. Tot in perioada mentionata la nivelul unitatilor fiscale au fost organizate 35 de licitatii de vanzare a bunurilor sechestrate. in urma licitatiilor s-au valorificat bunuri in valoare de 16.120 de lei, declara Mihaela Marinescu, purtator de cuvant al DGFP Olt, pentru blogul lui costel mirea. Ea spune ca aplicarea unor astfel de masuri impotriva rau-platnicilor va continua.

Beneficii

Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Olt le reaminteste contribuabililor, persoane fizice si juridice, ca pot beneficia de anularea penalitatilor de intarziere, precum si de anularea unei cote de 50% din majorarile de intarziere aferente obligatiilor principale, daca aceste obligatii si dobanzile aferente lor, administrate, respectiv stabilite de fiecare dintre organele competente, sunt stinse prin plata sau compensare pana la 31 decembrie 2011.
Prin OG 30/2011 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, precum si pentru reglementarea unor masuri financiar-fiscale, s-au adoptat masuri de sprijinire a contribuabililor care inregistreaza obligatii fiscale restante la 31 august 2011, astfel: anularea penalitatilor de intarziere, daca obligatiile principale si dobanzile aferente acestora se sting prin plata voluntara sau compensare pana la 31 decembrie 2011; reducerea cu 50% a penalitatilor de intarziere daca obligatiile principale si dobanzile aferente acestora se sting prin plata voluntara sau compensare pana la 30 iunie 2012. Aceste masuri se aplica in mod corespunzator si pentru un procent de 50% din majorarile de intarziere, reprezentand componenta de penalitate a acestora, aferente obligatiilor fiscale stinse prin plata sau compensare, explica Mihaela Marinescu.
Cei care s-au grabit sa-si stinga datoriile catre stat acumulate pana la 31 august au beneficiat deja de aceste facilitati. Pana la 21 decembrie 2011, DGFP Olt a emis decizii de anulare a penalitatilor de intarziere pentru 72 de contribuabili. Beneficiarii acestor decizii de anulare sunt persoane fizice si juridice care, la 31 august 2011, inregistrau penalitati si majorari de intarziere. Acestia au indeplinit conditiile privind achitarea obligatiilor restante, stabilite prin Ordonanta Guvernului nr. 30/2011 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, precum si pentru reglementarea unor masuri financiar-fiscale, mai afirma Mihaela Marinescu.
Valoarea totala a penalitatilor si majorarilor de intarziere anulate pentru cei 72 de contribuabili este de 54.375 lei.
Contribuabilii care nu au reusit sa-si achite debitele restante la 31 august 2011 pot beneficia de reducerea cu 50% a penalitatilor si majorarilor de intarziere, daca indeplinesc aceasta conditie pana la 30 iunie 2012.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți