16.8 C
Slatina
duminică,29 septembrie,2024

Ultimele Articole

Spitalele primesc in 2012 bani doar pentru nivelul minim de functionare

- Advertisement -

La nivelul CAS Olt s-au constituit deja comisiile de contractare si cea de solutionare a eventualelor contestatii. Pentru ca furnizorii de servicii medicale sa nu ramana fara bani in luna in care au loc negocierile, CAS Olt a prelungit contractele de anul trecut prin acte aditionale pana la finele lunii ianuarie 2012. Este totul pregatit, am transmis furnizorilor lista cu documentele pe care trebuie sa le depuna pentru inceperii negocierii si asteptam ca toate aceste documente sa fie depuse pana la 16 ianuarie si nu mai tarziu. Repet, si nu intamplator: pana la 16 ianuarie, pentru ca termenul privind contractarile expira la 31 ianuarie, asa ca timpul este foarte scurt si trebuie sa ne miscam repede. Cine nu are documentele cerute de lege depuse la 16 ianuarie nu intra la negocieri. Mici concesii s-ar putea sa facem in privinta certificatului fiscal de la Finante, pentru ca stim ca respectivul document se elibereaza mai greu – dar atat!, a declarat ieri presedintele CAS Olt, Valentin Ciocan. Acesta sustine ca, desi spera ca totul sa mearga bine anul acesta, singura problema ar fi suma prevazuta in 2012 pentru spitale, suma care asigura functionarea acestora la nivel minim. Banii alocati spitalelor pentru luna ianuarie sunt impartiti in sume care asigura functionarea la nivel minim. Asa stau lucrurile si la nivelul lunii ianuarie si aceasta schema este aplicata, pentru prima oara, si Spitalului Judetean de Urgenta Slatina. Speram sa nu avem probleme la negocieri, pentru ca eu sunt sigur ca si in acest an vor exista rectificari bugetare si lucrurile se vor desfasura normal. Avem experienta anilor trecuti care ne spune asta: ca pentru farmacii si spitale se vor face rectificari bugetare, sustine seful CAS Olt.
Pentru luna in curs Spitalul Slatina a primit 58 de milioane de lei, in conditiile in care unitatea primea de regula 65 de milioane de lei lunar. Suma minima de functionare la Spitalul Caracal este de 16 milioane de lei.

Ambulanta are bani doar pentru ianuarie

Serviciul Judetean de Ambulanta (SJA) Olt are bani doar pentru luna ianuarie, pentru ca inca se discuta despre coeficientii care vor fi aplicati in acest an fiecarui judet in parte. Dar lucrurile vor reintra in normal. Pentru luna ianuarie Ambulanta Olt a primit o suma buna, respectiv 13,3 miliarde de lei vechi. Speram ca din calculele facute de factorii de raspundere la nivel national sa reiasa un coeficient bun pentru Serviciul Judetean de Ambulanta Olt, in functie de care va primi bani, a mai declarat Valentin Ciocan.

Calendar

Potrivit programului CAS, dupa expirarea termenului de depunere a documentelor (16 ianuarie), in 18 ianurie vor fi afisata, la sediul institutiei, lista cu furnizorii admisi in vederea negocierii si incheierii de acte aditionale si contracte pentru 2012, precum si lista furnizorilor respinsi, iar in 19 ianuarie vor fi rezolvate eventualele contestatii si afisate rezultatele. in 20 ianuarie CAS va negocia si incheia contractele cu furnizorii de ingrijiri medicale la domiciliu si cu cei de servicii medicale de urgenta prespitaliceasca. Urmeaza, la rand, in 23 ianuarie, furnizorii de servicii medicale de medicina dentara, in aceeasi zi urmand sa aiba loc prezentarea, sustinerea si negocierea ofertelor privind procentul de diminuare a tarifelor pentru investigatii paraclinice. in 24 ianuarie se incheie contractele cu furnizorii de servicii medicale paraclinice si cu medicii de familie, in 25 ianuarie – cu furnizorii de dispozitive medicale si cu farmaciile, in 30 ianuarie – cu furnizorii de servicii medicale de recuperare si cu cei de servicii medicale paraclinice, iar in 31 ianuarie – cu furnizorii de servicii medicale spitalicesti.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți