24.1 C
Slatina
joi,19 septembrie,2024

Ultimele Articole

Andrei Iordache, directorul DSP Olt: Demisionez din UNPR din cauza presiunilor senatorului Toma!

- Advertisement -

Tendintele dictatoriale de care era acuzat pe vremea cand conducea PSD Olt par sa nu-l fi parasit pe senatorul Toma nici dupa schimbarea traseului politic. Numit recent presedinte interimar al UNPR Olt, senatorul este din nou acuzat ca incearca sa-si impuna vointa si protejatii in functii de conducere prin orice mijloace. Metodele sale l-au determinat ieri pe Andrei Iordache, unul dintre cei care au pus bazele UNPR la Olt, sa renunte la calitatea de membru al organizatiei.
Azi mi-am depus demisia din UNPR, in urma presiunilor si amenintarilor directe si indirecte din partea senatorului Ion Toma, privind schimbarea directorului medical de la Ambulanta. Mai mult decat atat, n-o sa ma cramponez nici de scaunul de director al DSP Olt si invit liderii PDL sau UNPR sa iasa si sa-mi ceara public demisia din functie si in secunda urmatoare imi voi prezenta demisia si din aceasta functie, a declarat Iordache, care a precizat ca nu intentioneaza sa treaca la nici un alt partid in perioada urmatoare, dar a afirmat ca nu exclude ideea de a se implica din nou in politica la un moment dat. seful DSP Olt a mai afirmat ca nu va face plangere impotriva senatorului.
Nu voi face plangere pentru ca n-am fost amenintat cu moartea sau ca-mi va rupe picioarele, ci ca voi fi schimbat din functie. Pentru a iesi din acest impas si pentru a inlatura modalitatea de presiune si amenintare, imi dau demisia din partid. in momentul cand unul din liderii PDL sau UNPR, pentru ca nu stiu exact cum e situatia la ora asta, revendica acest post, si-mi va cere public demisia, voi renunta si la functia de director al DSP Olt. Probabil ca intr-un timp relativ scurt oricum voi demisiona fara sa-mi ceara cineva acest lucru, a spus Iordache.

Post uneperist pentru nora unui primar pesedist

Presiunile asupra directorului DSP au ca punct de plecare postul de director medical al Serviciului Judetean de Ambulanta Olt, pe care senatorul Toma vrea sa fie numita una dintre protejatele sale. Curios este faptul ca pentru functia respectiva nu a fost nominalizat un alt membru UNPR, ci nora unui primar PSD – dr. Mihaela Ionescu, nora primarului comunei Schitu, Cornel Ionescu. Primar care, in mod curios, nu se numara printre cei care si-au anuntat intentia de a candida pentru un nou mandat din partea partidului in care senatorul si-a regasit pentru moment idealurile politice.

Drumurile politice comune ale lui Andrei Iordache si senatorului Toma se despart pentru a doua oara. Cei doi au fost colegi de partid la PSD, facand echipa la alegerile interne din cadrul organizatiei judetene, cand taberele din PSD s-au impartit intre sustinatorii lui Paul Stanescu si cei ai lui Toma. Atat Iordache, care a candidat la presedintia PSD Slatina, cat si Toma, candidat la sefia PSD Olt, au pierdut alegerile. Iordache a trecut apoi la UNPR, fiind ales prim vicepresedinte al organizatiei, functie la care a renuntat dupa castigarea concursului pentru sefia DSP Olt. Desi mult timp a catalogat UNPR drept un partid de traseisti fara viitor, si senatorul Toma a trecut in aceeasi barca, redevenind coleg de partid cu Iordache. Ce-i drept, pentru scurt timp, dar despartirea este din nou cu scantei. Ramane de vazut daca plecarea lui Iordache va ramane un caz izolat, sau si altii ii vor urma exemplul.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți