2.3 C
Slatina
vineri,18 octombrie,2024

Ultimele Articole

A noua zi de proteste la Slatina. De Ziua Unirii manifestantii vor avea spectacol folcloric

- Advertisement -

Oamenii au reinceput seria protestelor in jurul orei 17.00. Ineditul manifestatiei a fost ca protestatarii si-au ales si un presedinte, in persoana lui Costinel Alecsandrescu, seful ansamblului folcloric Doina Oltului din Slatina, propus de unul dintre participantii la miting, la sugestia revolutionarului Constantin Fana, mana dreapta a noului presedinte in aceasta aventura. Astfel, manifestantii care au iesit in strada timp de noua zile consecutiv ar urma sa devina membrii unei asociatii care sa le apere drepturile si sa-i fereasca de abuzuri. Fana si Alecsandrescu s-au dovedit, de altfel, cei mai aprigi manifestanti, in mainile lor microfonul poposind cel mai mult. Ei au protestat nu doar impotriva guvernului si a presedintelui Romaniei, dar si impotriva parlamentarilor, cu precadere impotriva celor alesi in colegiile electorale din Olt, pe care i-au invitat sa spuna multimii ce anume au facut pentru judet. in decembrie 1989 nu am iesit in strada doar pentru libertate, doar pentru a ne castiga dreptul la libera exprimare, ci si pentru un trai mai bun. Sa vina aici, intre noi, si parlamentarii, sa ne spuna ce au facut ei pentru tara, spunea Constantin Fana.
Dupa o pana de curent, statia de amplificare a fost repusa in functiune si multimea s-a prins in Hora Unirii. Printre cei care au vorbit manifestantilor s-au numarat si oameni simpli, care si-au strigat pasurile.

O zi pauza
Demonstrantii nu vor protesta astazi. Ei se vor aduna iarasi in fata prefecturii, incepand cu ora 16.00, pentru a sarbatori Ziua Unirii, dar si pentru a se delecta cu un spectacol folcloric oferit de ansamblul Doina Oltului. Va rog ca maine sa nu veniti cu pancarte sau cu alte obiecte specifice demonstratiilor in strada. Sa ne strangem aici pentru a-i sarbatori pe mosii si stramosii nostri de Ziua Unirii si sa ne bucuram de un spectacol pe care il va oferi institutia pe care o conduc, i-a indemnat Alecsandrescu pe protestatari.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți