Singura zona in care autoritatile publice locale nu au reusit sa rezolve in intregime problema apei este satul Salcia, unde 190 de familii asteapta sa se racordeze la noua instalatie de alimentare cu apa. Este vorba de forarea a doua puturi la o adancime de 120 de metri, dar si de canalizare pe o distanta de 8 kilometri, pe ambele laturi ale drumului judetean 677. Apoi, vorbim si de o statie de epurare, marca cea mai performanta in domeniu la ora actuala. Este o investitie pe care o asteptam demult pentru a o implementa. Dosarul l-am depus in 2010, iar aprobarea a venit la un an de la depunere. Finantarea acestui proiect ne permite de fapt extinderea retelei, pentru ca la Slatioara exista deja alimentare cu apa, declara primarul localitatii, Savu Ciocarlan.
Cel de-al doilea sat care da si numele comunei beneficiaza de alimentare cu apa din 2010, dar nu toata populatia este racordata la retea. Din cele 900 de familii, 80% sunt racordate la reteaua de alimentare cu apa, iar tendinta este in crestere. De asemenea, la canalizarea satului doar 40% din gospodariile localitatii sunt racordate. Dar, in viitorul apropiat toate casele vor beneficia de aceste utilitati, pentru ca oamenii stiu cat de necesare le sunt, mai spune edilul comunei.
Slatioara este racordata, de anul trecut, si la magistrala de gaze naturale, dupa ce executia proiectului a fost tergiversat ani la rand.
Modernizarea, spre final
Savu Ciocarlan afirma ca localitatea ar mai avea nevoie de doar cateva investitii pentru a fi declarata modernizata in totalitate. in februarie vor fi finalizate lucrarile la noul stadion, care include o tribuna cu 300 de locuri, instalatie nocturna, alimentare cu apa, pista de alergare si groapa pentru sarituri, iar autoritatile spera ca in acest an sa fie demarata si asfaltarea drumurilor comunale. Stadionul este o investitie care se ridica la 500.000 de lei, contributia proprie fiind de 10% din valoare. in privinta asfaltarii drumurilor comunale, precum si a drumului judetean 677, pe raza comunei, evident, avem depus un proiect la Ministerul Transporturilor. Speram sa si fie aprobat in timp util. Cam atat ar mai trebui comunei noastre pe latura modernizarii. Satul Salcia ducea lipsa de biserica, oamenii trebuiau sa parcurga sase kilometri pentru a-si ingropa mortii, iar problema este pe cale sa fie rezolvata. O biserica se afla in constructie acolo, iar oamenii au si cimitir – totul cu teren dat de Consiliul Local. O parte din bani au venit de la enoriasi, o alta parte de la Ministerul Turismului, gratie intelegerii de care a dat dovada doamna ministru Udrea. si tot la ea mai avem speranta pentru inca o suma de bani, pentru ca lucrarile la lacasul de cult nu au fost finalizate, sustine Savu Ciocarlan.
Reteaua de alimentare cu apa va fi extinsa la Slatioara
- Advertisement -
- Advertisement -