24.7 C
Slatina
duminică,22 septembrie,2024

Ultimele Articole

Spitalul Caracal, 1-0 in meciul cu Casa de Sanatate Olt. seful CAS spune ca scorul e aparent

- Advertisement -

Presedintele CAS Olt, Florin Ciocan, a declarat recent ca spitalul caracalean a mai primit ceva bani in afara sumei propuse spre negociere de institutia pe care o conduce, insa banii vor putea fi utilizati dupa ce vor fi deblocate fondurile CNAS. Potrivit managerului Spitalului Caracal, fostul prefect Octavian Popescu, suma initiala de 1,65 milioane de lei pusa la dipozitie lunar de CAS Olt a fost suplimentata cu inca 400.000 de lei, astfel ca totalul decontarilor se va ridica la 2,05 milioane de lei lunar. in plus, mai sustine managerul, s-a umblat si la reformularea unor termeni contractuali. Medierea s-a sfarsit intr-un mod oarecum multumitor pentru noi, in sensul ca spitalul a mai primit patru miliarde de lei vechi pe luna in afara sumei propuse la negociere de Casa de Asigurari de Sanatate Olt. in plus, s-au reformulat si unii termeni din contract, in asa fel incat documentul este acum mai clar si cu angajamente mai ferme din partea Casei Judetene de Sanatate. in forma initiala a contractului nu se prevedeau fonduri pentru tot anul, ci pana in septembrie. Acum lucrurile stau altfel, a declarat Octavian Popescu.
Declaratia acestuia este atenuata insa de cea a sefului CAS, care sustine ca suma cu care a fost suplimentata valoarea lunara a decontarilor nu vine din afara contractului, ci tot din valoarea acestuia, in sensul ca banii au fost mutati de la o luna la alta. Asa crede el, managerul Spitalului Caracal, ca suplimentarea aceasta vine de nu stiu unde. in fapt, crescandu-i suma aferenta decontarilor lunare in primele luni ale anului i-a ramas descoperita luna septembrie. Nu este adevarat ca acest spital are asigurata de pe acum finantarea pentru tot anul. in plus, suma cu care a fost suplimentat bugetul va putea fi utilizata dupa deblocarea fondurilor la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, afirma Florin Ciocan.

Cine are dreptate?

Contractul de finantare a spitalului caracalean pe anul 2012 urma sa fie negociat si semnat cu CAS Olt in 31 ianuarie, insa managerul spitalului nu a venit la negociere si documentul a ramas nesemnat. El a refuzat din start sa semneze contractul dupa ce a auzit ce suma pune la bataie CAS. A urmat un razboi mediatic intre sefii celor doua institutii. in vreme ce Octavian Popescu declara presei ca suma propusa spre finantare este prea mica fata de necesarul spitalului, Florin Ciocan sustinea ca cele 1,65 milioane de lei reprezinta o valoare mai mare decat media bugetului pe care unitatea sanitara l-a avut la dispozitie in 2011. Saptamana trecuta reprezentantii autoritatilor publice din Caracal au mers la mediere la CNAS, mediere care s-a sfarsit in favoarea spitalului – spune managerul unitatii. Scorul ar fi doar unul aparent, lasa sa se inteleaga presedintele CAS Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți