20.2 C
Slatina
duminică,22 septembrie,2024

Ultimele Articole

Primaria Bals se imprumuta la banci pentru modernizarea orasului

- Advertisement -

imprumutul ar urma sa fie stins in 10 ani. Banii vor fi folositi la plata contributiilor proprii in cadrul proiectelor de modernizare, dezvoltare si echipare a Ambulatoriului din cadrul Spitalului Orasenesc Bals, la reabilitarea si reamenajarea cartierului Orasul Nou, ca si la montarea de camere de luat vederi in aceasta zona. Autoritatile mai urmaresc modernizarea strazilor Mainesti, Teis si Mihai Viteazul. Noi avem in derulare mai multe proiecte cu finantare europeana pentru care avem nevoie de bani pentru contributia proprie. Necesarul pentru contributia proprie este mai mare de 5 milioane de lei, dar am zis sa imprumutam doar atat pentru a obtine repede creditul. Printre proiecte se numara echiparea Ambulatoriului de la spital, care a fost deja modernizat, modernizarea unui cartier, precum si reabilitarea unor strazi. La acest din urma capitol, licitatia pentru lucrarile strazii Mainesti a si avut loc si urmeaza organizarea de licitatii pentru alte doua strazi importante. in fine, proiecte avem multe si incercam sa le ducem la bun sfarsit pe toate, a declarat viceprimarul orasului, Cornelia Smarandache.
Banii vor fi rambursati in rate egale lunare, cu dobanda la soldul nerambursat al imprumutului. Toate platile efectuate de autoritati cu titlu de dobanda al imprumutului se vor face in functie de dobanda ROBOR la o luna, la care se vor adauga punctele procentuale practicate de banca, se arata in caietul de sarcini. Documentul mai prevede posibilitatea efectuarii de plati in avans a ratelor, oricand pe durata contractului, fara perceperea unui comision de rambursare anticipata.
Autoritatea contractanta, respectiv Consiliul Local Bals, va garanta rambursarea creditului, plata dobanzilor si a comisioanelor aferente contractului de servicii de credit cu veniturile viitoare ale bugetului local, potrivit unui acord de garantare ce se va constitui anexa la contract.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți