20.2 C
Slatina
duminică,22 septembrie,2024

Ultimele Articole

Carne de sute de milioane de lei, confiscata de Directia Veterinara

- Advertisement -

Scena depistarii transportului ilegal de carne s-a consumat ieri dimineata, pe raza localitatii Slatioara, urmare a unei actiuni comune a politistilor Sectiei 6 Ganeasa si a reprezentantilor DSVSA. Carnea a fost descoperita intr-o Dacia Papuc acoperita, inmatriculata cu OT 79 VYC, care transporta zeci si zeci de carcase de oi, capre si vitei pentru care soferul nu avea documente de provenienta si de transport. Dupa ce a fost cantarita, toata cantitatea de carne a luat drumul Craiovei, pentru a fi distrusa intr-o unitate de profil. in baza unui protocol pe care DSVSA il are incheiat cu Politia, noi avem astfel de actiuni comune. Asa s-au petrecut lucrurile si ieri la prima ora, cand am descoperit 1.706 kilograme de carne, care va fi distrusa intr-o unitate specializata in astfel de activitati. Cei doi oameni care transportau carnea sunt din Caracal si, potrivit propriilor declaratii, marfa urma sa ajunga la Bucuresti, a declarat Veronel Bolborea, directorul executiv al DSVSA Olt.
Cei doi barbati, Viorel Garlita, de 38 de ani, si fiul sau, Nicusor Garlita, de 19 ani, nu vor scapa doar cu confiscarea carnii, ci vor primi amenzi intre 200 milioane si 400 milioane de lei vechi, valori cu mult mai mari decat ceea ce ar fi incasat daca marfa ar fi ajuns la destinatie, peste 170 de milioane de lei vechi. Asta daca este sa ne luam dupa ce spun ei, pentru ca cei doi sustin ca ar fi urmat sa vanga carnea cu 100.000 lei vechi/kilogram. Noi credem insa ca pretul ar fi fost mai mare, a mai precizat seful DSVSA Olt. Acesta afirma ca astfel de evenimente se inscriu in politica de lupta impotriva evaziunii fiscale declarata de autoritatile de la Bucuresti.

Alte capturi

Cazul de ieri nu este unul izolat in Olt. in 2006 DSVSA a facut o captura de jumatate de tona de carne de vita gasita asupra unui cetatean din Falcoiu, Daniel Stanga, care transporta marfa catre Bucuresti. Mergand pe firul unei informatii, inspectorii veterinari si politistii au oprit transportul pe raza comunei Osica de Jos. Stapanul carnii a fost sanctionat contraventional cu amenda dupa ce ar fi incercat sa-l mituiasca pe directorul de atunci al DSVSA, stefan Nicolae.
Un caz similar s-a consumat in 2008, cand reprezentantii DSVSA Olt au confiscat peste 1,5 tone de carne animala la Corabia. Carnea ii apartinea lui Spiru Daicu din oras, dupa cum au descoperit oamenii legii. Atat soferul care transporta carnea, cat si proprietarul marfii s-au ales cu amenzi drastice.
Desi autoritatile resping ideea ca in Olt ar exista o retea bine organizata de samsari care se ocupa cu sacrificarea si valorificarea ilegala a animalelor, cert este ca o asemenea activitate se face simtita cu precadere in zona de sud a judetului. Nu avem informatii ca in Olt ar exista o retea pe acest segment de activitate ilegala. Fac insa un apel catre cei care incalca legea sa inteleaga faptul ca nu mai merge, ca sacrificarea de animale si valorificarea carnii trebuie sa se faca doar pe cai legale. Noi vom continua seria controalelor de acest gen in colaborare cu politia. Asa ca aviz amatorilor, a mai declarat Veronel Bolborea.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți