21.7 C
Slatina
sâmbătă,21 septembrie,2024

Ultimele Articole

Se taie panglica inaugurala a Biblionetului in Olt

- Advertisement -

Inaugurarea va fi organizata vineri, 2 martie, in trei locatii: la Biblioteca Judeteana Ion Minulescu din Slatina (unde este stabilit centrul de formare pentru bibliotecari cuprinsi in program), la Biblioteca locala din comuna Cilieni si la Biblioteca Ioan Stratan din localitatea Izbiceni. Este o onoare pentru noi sa-l avem in preajma cu ocazia acestui eveniment asteptat pe insusi directorul adjunct al Biblionet, domnul Andersen Scott. Vom organiza totul pe masura importantei evenimentului, pentru ca nu este putin lucru ca judetul Olt sa intre in acest program care va conecta la informatie populatia rurala in primul rand – pentru ca in localitatile urbane internetul a patruns demult si exista in fiecare casa, a declarat directorul Bibliotecii Judetene, dr. Paul Matiu.
La eveniment vor fi prezenti si presedintele Consiliului Judeteana Olt, Paul Stanescu, consilieri judeteni, primarii localitatilor intrate in programul de dotare informatica, bibliotecari si reprezentanti ai unor institutii de invatamant.
Programul Biblionet, derulat de Fundatia Bill si Melinda Gates, a ajuns in judetul Olt dupa aproape patru ani de la inceperea implementarii sale in Romania. Fundatia Bill si Melinda Gates, care are ca obiectiv modernizarea bibliotecilor publice prin dotarea lor cu aparatura informatica, a donat calculatoare echipate complet pentru 21 de biblioteci publice din Olt care au intrunit conditiile cerute de International Research and Exchanges Board (IREX), organismul care se ocupa de implementarea proiectului.
Biblioteca Judeteana Ion Minulescu din Slatina, care a primit 10 seturi infermatice complete, are si rol de centru de formare pentru instruirea bibliotecarilor din judet in folosirea resurselor electronice, activitate pentru care a mai primit 11 laptop-uri.
Celelalte biblioteci publice au primit pachete cu cate patru, sase sau opt calculatoare dotate cu aparatura auxiliara, in functie de numarul locuitorilor din fiecare localitate. Urmeaza sa stabilim urmatoarele 40 de biblioteci publice care vor intra in program anu acesta, si totul va continua pana cand toate bibliotecile publice functionale din judet vor fi dotate cu calculatoare, mai spune Paul Matiu.
Fundatia Bill si Melinda Gates a donat aproape 27 de milioane de dolari pentru modernizarea informatica a 800 de biblioteci din Romania. IREX activeaza in peste 50 de state si in 15 ani a reusit performanta de a asigura accesul la calculatoare pentru trei milioane de utilizatori.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți