21.7 C
Slatina
sâmbătă,21 septembrie,2024

Ultimele Articole

Banii orasului Scornicesti, dati de primarul Nedelea pe apa Sambetei

- Advertisement -

Despre ilegalitatile comise nu doar cu banii ci si cu patrimoniul orasului Scornicesti in timpul mandatelor primarului Constantin Nedelea s-a scris nu o data in presa locala. Noi dovezi ale usurintei cu care edilul isi recompenseaza partenerii de afaceri din banii locuitorilor din Scornicesti vin din partea lui Catalin Davidescu, fost consilier local al orasului – in doar cateva zile, in contul societatii General Trust au fost virati la sfarsitul anului trecut 25 de miliarde lei vechi pentru asfaltarea unui drum comunal cu o lungime de aproximativ patru kilometri. in realitate, din drumul respectiv nu au fost asfaltate decat doua portiuni care insumeaza aproximativ 800 de metri. Pentru ce s-au platit 25 de miliarde lei vechi din moment ce lucrarea nu a fost efectuata, ramane un mister pe care Davidescu spera sa-l elucideze Curtea de Conturi, Parchetul si DNA-ul.
Pe 21 decembrie 2011 s-au efectuat plati in valoare de 5,4 miliarde lei vechi catre General Trust, contravaloarea facturii nr. 6864851, reprezentand modernizare Drum Comunal 57, care face legatura intre satele Constantinesti si Rusciori. Cateva zile mai tarziu, pe 28 decembrie, s-au platit catre aceeasi firma inca 20 de miliarde lei vechi, contravaloare factura nr. 6864817 si factura nr. 6864851, cu acelasi ordin de plata, tot pentru modernizare DC 57. La ora actuala, din acest drum comunal care are o lungime de aproximativ patru kilometri nu sunt asfaltati decat 700 de metri dinspre Scornicesti si aproximativ 100 de metri peste un pod. Este ilegal sa platesti lucrari neexecutate. Cu atat mai mult cu cat in actuala conjunctura exista riscul ca banii sa se piarda, pentru ca patronul societatii respective este de negasit. Ce face primarul Constantin Nedelea cu banii orasului Scornicesti este o bataie de joc la adresa oamenilor si nu spun acest lucru ca viitor candidat la primarie, ci in calitate de simplu cetatean. Voi face plangere penala impotriva primarului si voi sesiza DNA si Curtea de Conturi, a spus Catalin Davidescu.

80 de miliarde pentru General Trust in nici trei saptamani

Banii pe care regele asfaltului Catalin Spataru i-a incasat in contul lucrarilor neexecutate reprezinta doar o mica parte din totalul sumelor care au fost virate de Primaria Scornicesti catre firma acestuia in luna decembrie a anului trecut. Potrivit sursei citate, pe 2 decembrie 2011, General Trust a mai incasat de la Primaria Scornicesti 20 de miliarde lei vechi, contravaloarea facturii nr. 6864808, pentru asfaltarea drumului comunal Mogosesti – Constantinesti – acelasi drum pentru care in 2010 se facusera de asemenea plati fara ca lucrarile sa fie executate. Tot pentru acelasi drum, pe 21 decembrie s-au mai platit 40 de miliarde lei vechi, contravaloarea facturilor nr. 6864386 si 6864808, in ordinul de plata cu care s-au achitat cele doua facturi fiind mentionat ca plata se face pentru asfaltare partiala.
in total, in nici trei saptamani, din bugetul orasului Scornicesti s-au scurs peste 80 de miliarde lei vechi catre firma lui Catalin Spataru. Abonata la banii publici ai orasului, de-a lungul anilor firma acestuia a incasat mai mult de 200 de miliarde lei vechi pe diverse lucrari castigate prin licitatii sau prin incredintare directa. Aceeasi societate a asfaltat si centrul orasului Scornicesti in schimbul a peste 40 de miliarde lei vechi, cei nici doi kilometri de drum fiind cotati mai scump decat se percepe pentru lucrari similare pe autostrada.

Afacerile paguboase pentru Scornicesti cu societatea al carei patron este cautat intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani nu sunt singurele care saracesc bugetul si patrimoniul orasului. De-a lungul anilor de cand Constantin Nedelea conduce administratia locala din Scornicesti, o serie de afaceristi locali, de toate culorile politice, si-au adjudecat cam tot ce putea fi concesionat sau cumparat din patrimoniul orasului, inclusiv terenul unei scoli, subiect tratat pe larg in una din editiile ziarului nostru. WC-uri de tara a caror demolare a costat mai mult decat construirea unei toalete racordate la canalizare, rectificari bugetare pentru plata unor investitii realizate fara a fi prinse in planul anual de investitii, fantani la preturi exagerate si asfaltari exorbitante sunt doar cateva din minunile pe care edilul a demonstrat ca le poate face. O parte din neregulile de la Scornicesti au fost confirmate si de raportul Curtii de Conturi pe 2010, dat publicitatii la inceputul acestui an. Auditorii au constatat un prejudiciu de 28 de miliarde lei vechi ca urmare a unor plati ilegale pentru lucrari neefectuate.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți