26.2 C
Slatina
sâmbătă,21 septembrie,2024

Ultimele Articole

Proteste sindicale la Slatina impotriva tratatului fiscal european

- Advertisement -

Desi organizatorii mizau pe participarea a 500 de oameni, la ora 16.00 in fata prefecturii s-au adunat cel mult 150 de protestatari, printre care sindicalisti de la Electrocarbon, Utalim si din randul cadrelor militare disponibilizate, pentru a-si striga pasurile. Sindicalistii au protestat impotriva noului tratat fiscal european pe care Romania intentioneaza sa-l semneze, dar si impotriva actualului guvern care, in opinia presedintelui Cartel Alfa Olt, Constantin Boerescu, continua politica Guvernului Boc, contraproductiva in materie de dialog social. Protestatarii au cerut crearea de noi locuri de munca si pastrarea celor existente prin aplicarea somajului tehnic, respectarea acordului privind cresterea salariului minim garantat in plata, combaterea fraudei si a evaziunii fiscale, combaterea muncii la negru si restabilirea unui dialog social responsabil, aplicarea unei reforme a sanatatii in beneficiul contribuabililor, asigurarea unei pensii decente si asimilarea grupei I la conditii speciale de munca.
in discursul sau, liderul Cartel Alfa a criticat vehement masurile de austeritate aplicate de Cabinetul Boc si politica actualului guvern care o continua pe cea a precedentului. El a spus ca guvernantii aveau si alte solutii mai putin apasatoare pentru populatia de rand. Ni se arata prin comunicatori situatiile grele din Grecia si Spania. Nu ne putem compara insa noi cu grecii si cu spaniolii, unde pensiile minime pleaca de la 500 de euro si unde salariile sunt intre 900 si 1.800 de euro. Nu trebuie sa fim comparati cu alte tari: ele au problemele lor, noi pe ale noastre. Prin masurile de austeritate aplicate populatiei s-a dus munca noastra sindicala de peste 15 ani. Au vrut sa distruga sindicatele, o greseala imensa, pentru ca sindicatele n-au murit si la vot vom fi prezenti cu totii si nu ii vom uita pe cei care au taiat salariile, a vorbit Constantin Boerescu.
Manifestarea a durat circa o ora, dupa care liderii sindicali au inmanat prefectului Leonid Moisiu o nota de protest cu revendicarile lor care va fi transmisa guvernului.
Printre revendicarile strict sindicale au aparut si surprize: un protestatar a tinut sa vina imbracat in haine colorate in alb si albastru (culorile echipei de fotbal Universitatea Craiova), dar si inarmat cu un steag cu sigla echipei din Banie, pentru a-si manifesta dezaprobarea fata de decizia Federatiei Romane de Fotbal prin care, in urma cu sapte luni, stiinta a fost dezafiliata temporar. inraitul fan al alb-albastrilor este presedintele Sindicatului Uranus de la SC Utalim SA Slatina, Gheorghe Marancea.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți