25.7 C
Slatina
sâmbătă,21 septembrie,2024

Ultimele Articole

Candidaturile PDL la primariile din Olt, validate in prezenta lui Teodor Baconschi

- Advertisement -

Anuntat in urma cu aproximativ doua saptamani drept candidatul PSD la Primaria Scornicesti, dupa ce anterior cochetase cu PDL-ul, liberalul Constantin Nedelea si-a schimbat din nou optiunile. Candideaza din partea PDL, la fel ca si Florin Mateiana, primarul orasului Potcoava. Cei doi au participat ieri la sedinta Biroului Permanent Judetean al PDL Olt, la care a fost prezent si Teodor Baconschi, prim vicepresedinte al PDL. in cadrul unei conferinte de presa ulterioare sedintei BPJ, Darius Valcov, presedintele PDL Olt, a anuntat ca au fost validate candidaturile primarilor PDL.
Azi a avut loc sedinta BPJ al PDL Olt, unde delegat din partea Biroului Permanent National a fost domnul prim vicepresedinte Teodor Baconschi. Ca subiect principal pe ordinea de zi am avut validarea candidaturilor primarilor in functie acolo unde acestia si-au exprimat dorinta de a candida pentru un nou mandat cu sustinerea PDL. Din cei 19 primari pe care ii avem au fost validati 18. La Draghiceni domnul primar si-a exprimat dorinta de a nu merge mai departe tinand cont si de varsta, si de intelegerea foarte buna pe care o are cu viceprimarul, care este tot membru al PDL. Dumnealui il va sustine pe domnul Murgu Nicolae, care are si sustinerea noastra pentru un mandat la Primaria Draghiceni. Toti cei 18 primari, vorbim de Corabia, Scornicesti, Potcoava si Slatina, dar si cele 14 comune, au fost validati, a spus Darius Valcov. Acesta a precizat ca isi mentine afirmatiile potrivit carora nu va candida pentru un nou mandat de primar al Slatinei decat daca sunt alocate fonduri pentru demararea lucrarilor la centura ocolitoare. in cazul in care banii nu vor fi alocati, Valcov va fi contracandidatul lui Paul Stanescu la presedintia Consiliului Judetean.
Conform hotararii Biroului Permanent Judetean, eu sunt pe lista de candidati la Consiliul Judetean, dar si sustinut pentru functia de primar. Daca nu se face centura Slatinei, candidez la Consiliul Judetean. Daca se face, candidez la Primaria Slatina, a spus Valcov.

Baconschi a luat pulsul organizatiei judetene

Prezent la conferinta de presa, prim vicepresedintele PDL Teodor Baconschi a declarat ca a venit la Slatina pentru a lua pulsul organizatiei judetene, precizand ca a constatat ca aceasta este o formatiune activa, motivata si unita. Baconschi a afirmat ca regreta faptul ca nu i-a putut aduce lui Darius Valcov o veste buna in legatura cu centura ocolitoare a Slatinei, dar a mentionat ca se va alatura demersului acestuia privind alocarea fondurilor, si spera ca banii necesari sa fie alocati foarte curand. Fostul ministru de Externe a mai declarat ca, in urma discutiilor cu membrii PDL Olt, a luat act de nemultumirile acestora, pe care le va transmite conducerii centrale a partidului.
Voi transmite colegilor din Biroul Permanent National tot ce am aflat aici, cu exactitate, cu onestitate, fara a menaja nici un detaliu, chiar si pe cele mai contondente, si sunt convins ca leadership-ul PDL de la nivel national va reactiona corespunzator. (…) Sunt nemultumiri legitime, pe care le voi transmite conducerii partidului si voi cauta sa contribui la corectarea acestui deficit de dialog intre BPN si organizatia de la Olt. De asta sunt aici, ca sa aratam ca dialogul nu-i o vorba goala, a spus Baconschi.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți