10.2 C
Slatina
sâmbătă,21 septembrie,2024

Ultimele Articole

Negocieri esuate la USL Olt

- Advertisement -

Delegatiile PSD si PNL Olt au participat ieri la o intalnire cu reprezentantii de la centru ai USL, in incercarea de a media conflictele dintre cele doua organizatii privind impartirea posturilor eligibile de consilieri. Liberalii nu vor sa accepte paritatea propusa de pesedisti pentru listele de consilieri municipali si judeteni, iar pesedistii nu par deloc dispusi sa cedeze. Surse participante la intalnire sustin ca reprezentantii PNL Olt s-au declarat indignati de paritatea propusa de PSD – 2,6 la 1 pentru Consiliul Local Slatina si 3 la 1 pentru Consiliul Judetean. Discutiile aprinse de ieri nu au avut nici un rezultat, fiind stabilit un nou termen pentru mediere, peste doua saptamani.

Sub 3 la 1 pe Slatina si Consiliul Judetean este exclus sa mergem!

Contactat telefonic, presedintele PSD Slatina, Marius Oprescu, a afirmat ca din punctul sau de vedere deplasarea de ieri la Bucuresti a fost total inoportuna, in conditiile in care subiectul nu a fost discutat nici macar o data pe plan local. Acesta pare sa considere exagerate pretentiile liberalilor.
Partenerii nostri liberali cer un lucru care nu poate fi stabilit dinainte, tactica lor a fost gresita de la bun inceput. Ei nu vorbesc de o paritate, ci de un numar efectiv de locuri eligibile. De exemplu, vor sase locuri de consilieri la Slatina, lucru cu care nu putem fi de acord, pentru ca nu stim cate vom obtine. Ce se intampla daca USL obtine 11 locuri, PNL ia mai mult decat noi, in conditiile in care sondajele au aratat clar cum sta fiecare partid? Nu avem cum sa fim de acord cu asa ceva. intelegerea trebuie sa fie pe un pas de lucru, de exemplu la Consiliul Local Slatina 2,6 pentru PSD, 1 pentru PNL, asa e normal, nu poti vorbi de locuri efective cand nu stii cate vor fi…. Trebuie tinut cont de rezultatul alegerilor trecute, de rezultatele sondajelor care au aratat ca la judet noi avem 48%, ei au 16%, pe Slatina avem de doua ori si ceva in plus fata de ei… Indiferent de ce tinem cont, sub 3 la 1 pe Slatina si Consiliul Judetean este exclus sa mergem, a precizat Oprescu.
Dan Codan presedintele PNL Olt, nu a dorit sa comenteze prea mult subiectul. Nu am ajuns la nici o intelegere, peste 15 zile vom sti exact ce avem de facut!, a spus Codan.

Candidatura la Potcoava, un nou mar al discordiei

Potrivit unor surse participante la intalnirea de ieri, discutii au fost si pe marginea candidaturilor comune, dar si pe tema candidaturii la Primaria Potcoava, al carei edil liberal pare sa fi batut palma cu PSD. Anuntat drept candidat al PDL, Florin Mateiana ar fi ajuns intre timp la o intelegere cu conducerea PSD, lucru care nu convine deloc liberalilor. Potrivit acelorasi surse, acestia au cerut la intalnirea de ieri ca Mateiana sa nu fie acceptat drept candidat din partea PSD la Potcoava, in conditiile in care a castigat mandatul din partea PNL. Tot in cadrul discutiilor de ieri, liberalii au anuntat ca USL Olt va avea candidati comuni nu doar la Bals, ci si in alte 12 localitati din judet.
intrebat in legatura cu cele 12 candidaturi USL, Marius Oprescu, care este si membru in comisia de negociere a candidaturilor comune, sustine insa ca in afara de Slatina, USL Olt nu are la ora actuala candidat comun decat la Bals.
Eu nu am cunostinta de nici o alta candidatura comuna, desi sunt membru in comisie. in afara de Slatina, la ora actuala singura candidatura comuna batuta in cuie este la Bals. Nu stiu de unde le-au scos ei pe celelalte 12 asa, peste noapte, cand si cu cine au stabilit? Probabil au vrut sa arate ca au cedat si ei ceva ca sa-si justifice pretentiile la consilieri, a spus Oprescu.
Ramane de vazut daca tensiunile interne se vor mai calma pana la noua intalnire de mediere cu conducerea centrala a USL, sau opozitia locala va continua sa se faulteze reciproc pana la alegeri. Nemultumirile liberalilor par destul de serioase, cu atat mai mult cu cat din posturile de consilieri ce le vor reveni pana la urma o parte vor merge catre aliatii de la PC.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți