21.7 C
Slatina
duminică,22 septembrie,2024

Ultimele Articole

Protest la Prefectura impotriva privatizarii Hidroelectrica

- Advertisement -

inarmati cu fluiere, angajatii de la Hidroelectrica au protestat miercuri, in intervalul orar 11.00 – 13.00, pe platoul din fata Prefecturii Olt, nemultumiti de decizia Guvernului de a privatiza societatea. Ei se tem ca isi vor pierde locurile de munca daca statul nu va mai fi actionar majoritar.
Actiunea noastra nu este una politica, dorim sa ne pastram locurile de munca. Aceasta este una dintre cele mai importante societati din Romania, daca nu cea mai importanta, iar controlul asupra pachetului majoritar de la Hidroelectrica trebuie sa fie pastrat in continuare de statul roman. Nu privatizam o societate, privatizam resursa, resursa care este apa si potentialul amenajabil. in ciuda tuturor speculatiilor care se fac pe piata, facute de oameni care nu au nici o legatura cu zona hidro, Romania nu este o tara bogata in ape. Dupa toate normativele europene Romania este o tara saraca in ape. Tot ce a fost economic de amenajat s-a amenajat, cu mari sacrificii din partea poporului roman si nu intelegem de ce trebuie sa privatizam aceasta societate pentru ca din cunostintele noastre nicaieri in lume zona hidro nu este privatizata. Pana si in America, unul dintre cele mai liberale state din lume, sectorul hidro este proprietate de stat.
Acest sector nu este doar unul de producere este si un sector care vizeaza siguranta nationala pentru ca hidrocentralele nu sunt doar producatoare de energie, sunt amenajari complexe, inseamna mult mai mult decat producerea energiei electrice in Romania, a declarat Marin Bucinica, presedintele sindicatului Hidro Olt.

Proteste la Ministerul Economiei

Oamenii spun ca nu se vor opri aici si au stabilit si un calendar al protestelor. Saptamana viitoare vom avea o pichetare la Ministerul Economiei la care vor participa peste 500 de oameni. Nu suntem de acord cu managementul privat. Pentru noi aceasta este o forma de a mai sustrage niste bani din Hidroelectirca. Aceasta societate este un bun national. Parintii nostri au strans cureaua cand se construiau hidrocentralele si acum se gasesc niste smecheri, sub diverse forme, sa le privatizeze, a precizat Simion Dumitru, sef sindicat Hidromegawattul Olt Inferior.
Ministerul Economiei intentioneaza sa vanda actiunile de la 14 mari companii de stat, printre care si Hidroelectrica, profitul care ar urma sa fie obtinut din vinzarea acestora fiind estimat la 784 de milioane de euro.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți