24.7 C
Slatina
duminică,22 septembrie,2024

Ultimele Articole

Au inceput inscrierile la gradinita

- Advertisement -

O luna de zile au la dispozitie parintii olteni pentru a-si inscrie copilul in una din gradinitele din judet. Potrivit informatiilor oficiale, la nivel de judet sunt estimati a fi inscrisi din toamna un numar de aproximativ 11.288 de copii, din care aproape 2.000 sunt in Slatina. in judet avem un numar de 22 de unitati cu personalitate juridica, din care 21 sunt in mediul urban si una in mediul rural, iar ca si structuri, avem un total de 201, din care 34 sunt in mediul urban si 167 in cel rural. Pentru inscrierile din toamna, avem estimat un numar de 11.288 de copii, din care aproximativ 2.000 sunt in municipiul Slatina. Reinscrierile in gradinite, pentru copii care au frecventat anul scolar 2011-2012, au fost intre 1-31 martie, iar inscrierile pentru la toamna se desfasoara pana la sfarsitul acestei luni, a precizat inspectorul pe invatamant preprimar din cadrul IsJ Olt, Victoria Ion.
incepand de ieri, gradinitele au obligatia de a afisa numarul de locuri disponibile, respectiv capacitatea gradinitei, pe grupe de varsta, copii inscrisi, precum si numarul de copii aprobat prin planul de scolarizare pentru anul 2012 – 2013.

140 de cereri depuse pentru cresele din Slatina

si la nivel de crese, solicitarile din partea parintilor sunt destul de multe. Potrivit Mihaelei Bascoveanu, directorul adjunct al Directiei de Protectie si Asistenta Sociala Slatina, de la inceputul acestui an, la sediul institutiei au fost depuse 140 de cereri. Noi am inceput sa primim cereri de la inceputul acestui an, si pana in prezent avem 140 de solicitari venite din partea parintilor. Cele trei crese din oras au o capacitate de 155 de locuri. Noi primim cereri in continuare, insa analiza se va face intre 1 si 15 august; prioritatea se acorda in ordinea depunerii cererilor, a precizat aceasta.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți