24.7 C
Slatina
duminică,22 septembrie,2024

Ultimele Articole

Procurorii cer schimbarea incadrarii juridice in cazul lui Ramiro

- Advertisement -

Este vorba despre infractiunea propriu-zisa care trebuie sa se retina plus agravantele, respectiv nerespectarea masurilor privind circulatia pe drumurile publice si imbibatie alcoolica peste limita legala, a precizat avocata Brindusa Matei. Cererea se va discuta la urmatorul termen al procesului, stabilit pentru data de 30 aprilie.

O noua expertiza tehnica a autoturismelor

Tot ieri, aparatoarea lui Ramiro Vasile, avocata Nina Pascu, a cerut efectuarea unei noi expertize tehnice a celor doua autoturisme implicate in accident pe motiv ca prima expertiza intocmita in acest caz este de rea credinta cu depasirea atributiilor de catre expert .
in ceea ce priveste raportul de expertiza cat si suplimentul la raport, domnul expert si-a batut joc, a incalcat dreptul de neutralitate. Raportul de expertiza abunda in aprecieri si judecati pe care acesta le face. Este vorba despre pozitia martorilor, lansarea unui adevarat atac la adresa avocatilor, etc. O asemenea expertiza, modul cum este intocmita, este de rea credinta cu depasirea atributiilor de catre expert. Este important ca atunci cand stabilim dinamica producerii accidentului de circulatie sa se tina seama de un aspect care apare in procesele verbale intocmite de politie. in aceste procese verbale este mentionat impactul dintre autoturismul Opel si cisterna, lucru confirmat si de mama victimei, insa in schita locului accidentului intocmita de expert nu apare nicio cisterna. Sunt aspecte care nu sunt luate in calcul de expert. Trebuie vazut in ce masura un impact cu cisterna putea sa intervina in lantul cauzal a declarat avocata Nina Pascu.

Cerere respinsa

De cealalta parte, avocata familiei victimei, Brindusa Matei, nu a fost de acord cu efectuarea unei noi expertize, ea solicitand instantei sa respinga aceasta cerere.
Eu apreciez ca atat raportul de expertiza cat si suplimentul la raport au fost intocmite destul de clar. Cand incalci in mod flagrant normele rutiere, conduci cu viteza, te urci la volan sub influenta bauturilor alcoolice si ai si carnetul de conducere expirat din anul 2001, ce expertiza sa facem in plus?, a precizat avocata Matei.
Cererea aparatoarei lui Ramiro a fost respinsa, instanta hotarand sa ia in considerare primul raport de expertiza.
Reamintim ca fostul presedinte al TNL Slatina a fost trimis in judecata, in august 2011, pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa. Imediat dupa accidentul petrecut in noaptea de 18 spre 19 octombrie 2010, in urma caruia jandarmul Cristinel Voicu si-a pierdut viata, Ramiro Vasile a fost testat cu etilotestul, rezultatul indicand o alcoolemie de 0.48 miligrame/litru alcool pur in aerul expirat.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți