20.2 C
Slatina
duminică,22 septembrie,2024

Ultimele Articole

Fermierii olteni cer ajutor de minimis in legumicultura

- Advertisement -

in cadrul seminarului, au fost organizate doua intalniri; prima a avut loc vineri la Slatina, iar cea de-a doua a fost duminica la Vadastrita, fiind prezenti in cele doua locatii peste 250 de fermieri, care au expus problemele cu care se confrunta. Acestia au cerut acordarea unui ajutor de minimis in legumicultura pentru pagubele produse de vantul foarte puternic si temperaturile scazute din ultimele zile.
Din informatiile pe care le detinem, la nivelul judetului Olt a fost afectata peste 20% din suprafata de solarii, unde au fost distruse foliile cu care erau acoperite acestea; de asemenea, temperaturile scazute din ultimele zile au afectat o mare parte din rasadurile de legume. Acestea au fost distruse in unele locuri in totalitate, a declarat Ion Paunel, presedintele Sindicatului Producatorilor Agricoli Olt.
Prezent la intalnirea de la Vadastrita, presedintele Federatiei Agrostar, Niculae stefan, a propus ca SPA Olt sa centralizeze si sa informeze primariile din comunele afectate pentru constituirea de urgenta a comisiilor locale de evaluare a pagubelor produse.
Pana in momentul de fata, au fost infiintate comisii care se vor deplasa la sesizarea cetatenilor pentru evaluarea pagubelor produse in comunele Vadastrita, Giuvarasti, Izbiceni, Plesoiu, Gradinari si Strejesti, iar procesele verbale din prima zi de evaluare vor ajunge pe masa Ministrului Agriculturii cu sprijinul Federatiei Agrostar, a spus Paunel.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți