20.2 C
Slatina
duminică,22 septembrie,2024

Ultimele Articole

Benzinarie amendata cu 30.000 lei de Garda de Mediu

- Advertisement -

Cea mai mare amenda a fost aplicata de comisarii Garzii de Mediu Olt la o benzinarie, pentru nerespectarea masurilor de remediere a solului, impuse in urma unei poluari accidentale.
Nu a respectat obligatia persoanelor juridice care prospecteaza, exploateaza sau exploreaza resursele naturale de a remedia zonele in care solul, subsolul si ecosistemele terestre au fost afectate, in sensul ca nu a remediat suprafata de sol de 70 mp situata in vecinatatea Sondei 262 – conform masurii nr. 1 impusa prin Nota de constatare nr. 9/29.02.2012 – afectata de scurgerea accidentala a 40 litri apa sarata si 40 litri titei datorita corodarii conductei de 4 inch de la aceasta sonda, in data de 28.02.2012. Pe aceasta suprafata de teren exista pete de titei din loc in loc, in 3 santuri transversale s-au acumulat ape din topirea zapezii amestecate cu titei, iar in zona se percepe un miros persistent de petrol. Pentru aceasta fapta, unitatea a fost sanctionata contraventional cu amenda in valoare de 30 mii lei, se precizeaza in raportul Garzii de Mediu.
in urma controalelor, Garda de Mediu Olt a mai aplicat avertismente la trei primarii din judet, pentru abandonarea deseurilor provenite de la populatie pe malurile unor ape curgatoare. Potrivit raportului, in luna martie s-au inregistat si doua poluari accidentale cu titei si apa sarata la doua sonde ale unei benzinarii, fiind dispuse masuri pentru remedierea zonelor de teren afectate.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți