11.2 C
Slatina
duminică,22 septembrie,2024

Ultimele Articole

in greva foamei pentru ca i s-a taiat pensia pe caz de boala

- Advertisement -

Stela Pruna are 55 de ani si timp de aproape 19 ani de zile a lucrat la Fabrica de Conserve din Caracal. in 2003 a fost diagnosticata cu cancer la san, motiv pentru care s-a si operat, iar un an mai tarziu a iesit la pensie. Femeia a aflat in aceasta luna ca in urma reexaminarii dosarului medical autoritatile au hotarat ca starea ei de sanatate s-a imbunatatit, si nu mai poate primi pensia.
Sunt operata la san, nu pot sa muncesc, si ei imi spun ca nu mai beneficiez de pensie, ca nu mai prevede legea. Am lucrat la fabrica de conserve timp de 18 ani si 10 luni si m-am imbolnavit. in 2003 m-am operat, am stat un an de zile in concediu medical, si in 2004 am iesit la pensie pe caz de boala. Pana anul trecut am avut o pensie de 470 de lei, apoi mi-au taiat gradul si m-au trecut la gradul III. si acum mi-au taiat-o de tot. imi spun ca sunt buna de munca, sa ma duc la munca, a spus nemultumita femeia. Aceasta considera ca este neindreptatita si spune ca medicii pretind bani. Luna trecuta mi-a venit pensia si luna aceasta nu a mai venit. in fiecare an am reinnoit dosarul medical, am fost la comisie, am dus actele la dosar. Mi-au spus ca au iesit bine analizele, dar eu stiu ca asta e o boala incurabila. Problema e ca nu am mai avut sa dau bani, aici se dau bani, a mai spus Stela Pruna.
De cealalta parte, reprezentantii Casei Judetene de Pensii Olt spun ca la nivelul institutiei exista astfel de cazuri in care persoana care a beneficiat de pensie medicala poate sa ramana fara venitul respectiv, daca analizele demonstreaza ca starea de sanatate s-a ameliorat in timp. Avem si astfel de cazuri, de persoane care nu mai primesc pensia, si se tine cont de mai multe aspecte, cum ar fi anul in care s-a operat, anul in care a iesit la pensie. Sunt multe cazuri care au avut probleme de sanatate, si in timp boala s-a ameliorat. Doamna poate sa depuna o contestatie si merge la Comisia Regionala Craiova. Dosarul va fi analizat de alti medici si de presedinte, si atunci o sa vada si punctul de vedere de la dumnealor, a declarat Silvia Draghici, directorul Casei Judetene de Pensii Olt. Conform unui comunicat de presa transmis de institutie, schimbarea gradului de invaliditate in cazul femeii s-a datorat faptului ca starea acesteia de sanatate s-a imbunatatit, ca urmare a tratamentului recuperatoriu si medicamentos.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți