17.3 C
Slatina
sâmbătă,21 septembrie,2024

Ultimele Articole

Expozitie de figuri de ceara in marime naturala la Muzeul Judetean Olt

- Advertisement -

Cea mai veche piesa din colectia muzeului dateaza din anul 1725 si reprezinta masca mortuara a lui Petru cel Mare, expusa in prezent la Muzeul Ermitaj. Spre deosebire de alte muzee de profil, muzeul din St. Petersburg este specializat in expozitii itinerante care includ, de obicei, 25 – 30 figuri, periodic innoindu-se tematica.
Tehnologia realizarii figurilor de ceara este complexa si poate sa dureze 2-3 luni, mai ales in conditiile in care se reprezinta un personaj real si este necesar sa se respecte toate datele antropometrice. La realizarea unei figuri de ceara lucreaza mai multi specialisti: istorici, sculptori, designeri, croitori, coafori, machiori. Nu toata figura este modelata din ceara, doar partile vizibile, restul fiind confectionat din lemn, ipsos, carton, plastic sau fibra de sticla. Ceara este preparata in mod special, circa 90% ceara de albina si 10-12% un amestec de solutii care sa asigure piesei conservarea in timp. Ochii si dintii sunt proteze executate din sticla si, respectiv, portelan. Parul este natural si se implanteaza manual, cu un ac fierbinte, aproximativ 40 000 de fire de par; in mod normal, un om are circa. 150 000 fire de par, a declarat Laurentiu Gutica, directorul Muzeului Judetean Olt.
Expozitia va fi deschisa zilnic, intre orele 9.00-18.00, iar pretul unui bilet de intrare este de sapte lei pentru adulti, cinci lei pentru studenti, copii sau pensionari si patru lei pentru grupurile organizate.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți