17.3 C
Slatina
sâmbătă,21 septembrie,2024

Ultimele Articole

Furnizorii de servicii medicale, sanctionati de CAS Olt

- Advertisement -

Controalele au vizat 14 medici de familie, cinci furnizori de investigatii paraclinice, 11 farmacii, sase medici stomatologi; de asemenea, trei controale au vizat ambulatoriul de specialitate clinic, un control a fost efectuat la asistenta medicala spitaliceasca si unul la Serviciul Judetean de Ambulanta Olt.
Potrivit reprezentantilor CAS Olt, suma imputata furnizorilor de servicii medicale in urma controalelor este de 93.245 lei, reprezentand contravaloarea serviciilor medicale raportate la CAS Olt cu nerespectarea prevederilor legale si a obligatiilor contractuale. Printre neregulile descoperite se numara decontarea unor retete care nu contineau toate datele obligatorii prevazute de norme, eliberarea medicamentelor peste termenul de valabilitate al prescriptiilor medicale, corespunzator afectiunii, acordarea de servicii medicale persoanelor care nu aveau calitatea de asigurat. De asemenea, au fost constatate servicii medicale raportate si neregasite consemnate in registrele de consultatii si efectuarea de investigatii medicale paraclinice peste termenul de valabilitate al biletului de trimitere

Debite recuperate

Constanta Coteneanu, purtatorul de cuvant al CAS Olt, a declarat ca in perioada mentionata au fost recuperate atat debite din anul curent, cat si debite din anii anteriori. in aceasta perioada a fost recuperata suma de 12.946 lei din debitele anului current, iar din debitele stabilite in anii anteriori a fost recuperata suma de 218.666 lei, a precizat Constanta Coteneanu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți