22 C
Slatina
sâmbătă,21 septembrie,2024

Ultimele Articole

Norma de hrana a politistilor locali, anuntata de la 1 aprilie, a fost o pacaleala

- Advertisement -

Dezamagire pentru reprezentantii Politiei Locale Slatina. Dupa ce consilierii locali hotarasera ca de la 1 aprilie politistii locali sa primeasca norma de hrana in valoare de 150 de lei, Prefectura Olt a cerut revocarea hotararii, pe care o considera nelegala. Nu exista nici o baza legala pentru a acorda norma de hrana politistilor locali; norma de hrana se acorda salariatilor din Ministerul Administratiei si Internelor. Tot ce au invocat dumnealor in preambul sunt acte normative – unele din ele clasificate – care se aplica salariatilor din MAI. Politist local nu inseamna politist; lor li se aplica statutul functionarului public, plus regulamentul lor cadru care prevede exact ce drepturi si obligatii au. La politist se aplica statutul politistului, e alta lege, alta treaba, alta norma legala, a explicat prefectul Leonid Moisiu.
Potrivit acestuia, Consiliul Local trebuie sa se conformeze si sa revoce hotararea in urmatoarea sedinta, ori poate sa conteste decizia in instanta. Putem invoca toate legile care sunt in vigoare si invocam si acordam drepturi. Fiecare domeniu e cu cadrul lui legislativ. Nu exista un termen limita pentru revocare, dar daca nu o pun in aplicare dupa ce are loc o sedinta de Consiliu Local, ne pot ataca in instanta, a mai spus prefectul de Olt.
in prezent, salariul unui politist local ajunge la suma de aproximativ 600 de lei pe luna; potrivit directorului Adrian Pop, peste 80% din subordonatii sai au un venit lunar net de 540 de lei.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți