10.2 C
Slatina
sâmbătă,21 septembrie,2024

Ultimele Articole

Pensiile din luna mai, recalculate dupa decizia Curtii Constitutionale

- Advertisement -

Pensionarii olteni nu s-au grabit sa depuna cereri pentru restituirea sumelor retinute ilegal, desi in mai toate judetele tarii tribunalele si casele de pensii au fost luate cu asalt. Potrivit reprezentantilor CJP Olt, in intervalul 3-21 aprilie, la sediul institutiei au fost depuse 266 de cereri prin care se solicita incetarea retinerii si restituirea banilor. Pana acum au fost depuse la noi 266 de cereri. Nu trebuiau sa depuna cereri, din moment ce decizia Curtii Constitutionale a devenit obligatorie cu data publicarii in Monitorul Oficial. Pensiile oricum se calculeaza in sistem automat, si anume 5,5% la veniturile din pensie care depasesc 740 de lei. Noi o sa aplicam incepand cu pensiile din mai, pentru ca pensiile lunii aprilie s-au platit deja. Din mai, calculul se va face la diferenta ce depaseste 740 de lei, a precizat Constanta Gheorghe, purtatorul de cuvant al CJP Olt. in aprilie am avut in plata 90.399 de pensionari din sectorul de stat, din care la 34.000 s-a retinut contributia. Nu stiu daca vor primi din urma banii, stim doar ce avem acum. Altceva probabil se va hotari la nivel central, a mai spus aceasta.
Pe langa cele 266 de cereri depuse la Casa Judeteana de Pensii Olt, solicitari de acelasi fel au fost depuse si la Tribunalul Olt; pana la sfarsitul saptamanii trecute, la sediul institutiei fusesera inregistrate 170 de astfel de cereri.
Potrivit reprezentantilor Casei de Pensii Olt, anul trecut au fost depuse 11 astfel de cereri la instantele de judecata din judet, insa reclamantii au pierdut in instanta.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți