20.7 C
Slatina
vineri,20 septembrie,2024

Ultimele Articole

Evaluarea-pilot la clasa a IV-a, desfasurata in 4 scoli din Olt

- Advertisement -

Evaluarea-pilot la clasa a IV-a va avea loc pe 9 mai, si presupune instrumentele de evaluare la clasa a IV-a, procesul de administrare a evaluarii, procesul de evaluare, evaluarea propriu-zisa, platforma informatica de sprijin si feed-back-ul cadrelor didactice implicate in evaluare. Se intentioneaza realizarea unei analize de detaliu la nivel national, si, ca element de noutate absoluta, platforma va inregistra elevii participanti si performantele lor pe fiecare item in parte, a precizat Mirela Paraschiv, inspectorul pe invatamant primar din cadrul Inspectoratului scolar Judetean Olt.
Potrivit acesteia, subiectele evaluarii sunt detinute doar de administratorii de test, reprezentati de persoane din afara scolilor. Administratorii de test sunt externi scolilor din esantion, sunt din alte scoli din judet, dar alesi de Inspectorat, a mai spus Mirela Paraschiv. Evaluarea va consta intr-un singur test de 80 de minute, la limba romana si la matematica; rezultatele nu vor fi inregistrate, ci vor alcatui baza de la care se va realiza studiul la nivel national.
La nivel de judet, scolile alese pentru evaluarea-pilot la clasa a IV-a sunt scoala cu clasele I-VIII Dumitru Popovici din serbanesti, scoala cu clasele I-VIII din Curtisoara, scoala cu clasele I-VIII Nicolae Titulescu din localitatea cu acelasi nume, si scoala cu clasele I-VIII Virgil Mazilescu din Corabia.
Potrivit calendarului aprobat de catre Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, evaluarea la clasa a VI-a se va desfasura pe 16 mai, iar la clasa a II-a pe 22-23 mai, in alte 4 scoli din Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți