17.3 C
Slatina
joi,19 septembrie,2024

Ultimele Articole

Noul prefect, investit in functie de ministrul delegat al Administratiei

- Advertisement -

La eveniment au participat majoritatea sefilor de institutii, dar si politicieni precum Ioan Ciugulea, presedintele PNL Olt, deputatul Gigel stirbu, Marius Oprescu, presedintele PSD Slatina, deputatul Nicolae Stan.
Dupa ce ministrul delegat al Administratiei a dat citire hotararilor de Guvern privind inlocuirea echipei de conducere a Prefecturii, Eugen Ionica si Virgil Delureanu au depus juramantul de credinta.
Numirea in aceasta functie este pentru mine in primul rand o mare onoare, dar mai ales o mare responsabilitate, pe care nadajduiesc sa o duc la indeplinire cu succes. Principalele prioritati pe care le am in vedere sunt ducerea la indeplinire a programului de guvernare, asigurarea respectarii Constitutiei si a legilor Romaniei, iar ca prioritate speciala – asigurarea unei bune desfasurari a alegerilor locale in litera legii, in mod liber si corect. Cred cu tarie in principiile democratice si in puterea si suprematia legii, a declarat noul prefect.
Dupa scurtul discurs al prefectului, ministrul delegat al Administratiei a tinut sa le adreseze si el participantilor cateva cuvinte.
Vreau sa fiu foarte clar si foarte precis – acest guvern are un mandat limitat, dar unul clar. Administratiei publice ii revine, din punctul meu de vedere, indeplinirea a trei etape. Prima etapa este deja declansata, respectiv campania electorala si alegerile generale locale din 10 iunie. Cer prefectului, subprefectului si tuturor care au responsabilitati in functia publica sa respecte prevederile legii. in primul rand, nici prefectul, nici institutia prefectului si nici alte servicii publice nu participa la competitia electorala. Acolo participa cei care sunt competitori politici – candidatii la functiile de primar, presedinte de consiliu judetean, consilier local si judetean. Cei care sunt in functie publica trebuie sa-si respecte statutul. Am un mesaj special pentru colegii din structurile MAI – stiti foarte bine responsabilitatile si va rog ca impreuna cu prefectul sa respectati intocmai si cu strictete litera legii. Dupa alegerile locale, vom avea o noua etapa, constituirea noilor structuri de putere locala – consilii locale, consiliu judetean, actiune care trebuie sa se desfasoare rapid, normal, astfel incat la sfarsitul lunii iunie administratia locala sa revina la o functionare normala. A treia etapa va fi reprezentata de alegerile parlamentare de la sfarsitul acestui an, probabil luna noiembrie. La fel, trebuie vegheat la buna lor organizare si desfasurare. Acestea sunt sarcinile prioritare perioadei, pe langa sarcinile curente. Sunt convins ca noul prefect si noul subprefect al judetului, impreuna cu toate structurile administratiei publice din judetul Olt isi vor face datoria, a spus oficialul.

Echipa din Cancelaria Prefectului, cu bagajele facute

Schimbarea conducerii aduce modificari si in Cancelaria Prefectului, numele celor care vor forma noua echipa din Cancelarie fiind deocamdata pastrate la secret. Atat Petre Lupu, directorul Cancelariei, cat si consilierul Roxana Nicola si secretarul Endi Ungureanu vor fi inlocuiti.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți