15.2 C
Slatina
vineri,20 septembrie,2024

Ultimele Articole

Scandal electoral cu bataie la Scornicesti

- Advertisement -

A simtit-o pe propria piele un barbat in varsta de 48 de ani din localitate, care a ajuns marti noaptea la urgente, adus cu salvarea dupa ce a incasat o bataie zdravana. Dumitru Carstea sustine ca a fost batut cu salbaticie de un grup de persoane printre care se aflau primarul orasului Scornicesti, Constantin Nedelea, candidatul PSD pentru un nou mandate, si doi afaceristi din zona – Dorel Curca, cunoscut drept Curcanul, si Florin Craciun.

Daca ar fi reusit sa ma bage la ei in masina, cred ca ma omorau!

Barbatul a povestit ca a reusit cu greu sa scape din mainile agresorilor dupa ce in sprijinul sau au sarit localnicii, alertati de strigatele sale.
Marti seara, pe la ora 22.00, in timp ce mergeam spre casa, am trecut la un moment dat pe langa doi tineri care imprastiau niste pliante prin Piscani. Langa mine a oprit o masina din care au coborat mai multi indivizi, printre care i-am recunoscut pe primarul Constantin Nedelea, pe Curcanu Dorel si pe Florin Craciun, care au inceput sa ma injure si m-au luat la bataie din senin, fara sa le zic sau sa le fi facut ceva. Cu ei era si viceprimarul Prioteasa, dar el nu m-a lovit, le zicea lor sa ma lase in pace, dar degeaba. M-au batut pana nu am mai stiut de mine, m-au scapat vecinii din mainile lor. Am fugit intr-o curte si au venit dupa mine, incercau sa ma bage cu forta in masina lor. Daca nu sareau oamenii sa ma scape si ar fi reusit sa ma bage la ei in masina, cred ca ma omorau… A sunat cineva la 112 si a venit politia, m-au dus sa-mi ia declaratie, si la politie mi s-a facut rau, au chemat salvarea si am ajuns la Slatina, la urgente. Am stat internat acolo toata noaptea, dimineata mi-au dat drumul, dar tot ma simt rau. Am mers si la medicul legist, mi-am scos certificat, dar cu toata bataia pe care am luat-o in certificat scrie ca am nevoie doar de o zi – doua de ingrijire medicala. Ma doare tot corpul, mai ales coastele si abdomenul… Mi-au spus vecinii, ca eu de la atata bataie nu mai stiam de mine, ca cel mai inversunat primarul era, el m-a lovit cel mai rau, a povestit barbatul. Acesta sustine ca nu intelege care este motivul pentru care a fost agresat, deoarece nu este membru al nici unui partid politic.
Am 48 de ani, dar asa ceva nu mi s-a mai intamplat, sa iei bataie din senin. Eu nu fac politica, nu sunt membru in nici un partid, ce-or fi avut cu mine nu pot sa inteleg. Primarul, cand s-a dat jos din masina, striga la mine ca sunt eu pe mana cu contracandidatii lui, ca stie el cu cine votez eu si tipa ca ma baga in puscarie, ca ma omoara… N-as fi crezut vreodata ca un primar poate face asa ceva. E si el inginer, il credeam om cu carte, cu capul pe umeri… Pai de unde stie el pe cine votez eu, poate l-as fi votat chiar pe el, a spus Dumitru Carstea. Barbatul a precizat ca a facut plangere penala impotriva agresorilor.

Incidentul nu este unul singular in Scornicesti, oras in care violenta pare sa fie cuvantul de ordine al acestei campanii. Zilele trecute, Popa Mihai, candidatul Partidului Verde la primaria orasului a trecut printr-o patanie similara dupa ce s-a intersectat pe traseul electoral cu sustinatorii candidatului PSD. Steagurile si afisele i-au fost rupte, iar candidatul s-a ales cu o ploaie de injurii si lovituri.
in urma cu aproximativ doua saptamana, in Chiteasca, unul din satele Scornicestiului, politica pumnului a fost simtita si de sustinatorii candidatului UNPR. Scandalul de atunci a fost provocat de deputatul PSD Nicolae Stan, cunoscut drept Bula. Huiduit dupa ce le-a spus oamenilor ca in Scornicesti fiecare trebuie sa joace dupa cum canta el, deputatul si-a trimis gorilele sa-i pedepseasca pe cei care i-au lezat orgoliul. Gealatii lui Bula au reusit sa bage spaima in femeile si batranii care nu apucasera sa fuga, obligandu-i, prin bataie si amenintari, sa ia pozitia culcat in fata lor. Mai mult chiar, drept pedeapsa pentru localnici, iluminatul public in zona a fost oprit la comanda deputatului timp de mai bine de o saptamana.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți