15.2 C
Slatina
vineri,20 septembrie,2024

Ultimele Articole

Accidentele de munca, in scadere fata de ultimii ani

- Advertisement -

Reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Munca Olt au prezentat ieri, in cadrul sedintei de Dialog Social, numarul accidentelor de munca si cazurile de imbolnaviri profesionale inregistrate in judetul nostru de la inceputul anului. Potrivit informatiilor oficiale, 18 accidente de munca au fost inregistrate in judet, in domenii precum industria metalurgica, cea a constructiilor de masini, sau cea a fabricarii cauciucurilor. in anul 2012, la nivelul judetului Olt s-au inregistrat 18 accidente de munca, cu 18 victime, dintre care unul a avut ca urmare decesul victimei, la inceputul lunii ianuarie. Din cele 18 accidente de munca, 8 victime sunt de sex feminin. Domeniile economice in care au existat cele mai multe accidente de munca sunt industria metalurgica – 6 accidente, industria constructiilor de masini – 3 accidente, industria fabricarii cauciucurilor – 3. Varsta persoanelor afectate este cuprinsa intre 24-55 de ani, cu mentiunea ca cele mai multe cazuri, 9, au varste cuprinse intre 30-40 de ani, urmate de 50-60 de ani, cu 4 accidente, a declarat Marius Bodescu, inspectorul sef adjunct pe sanatate si securitate in munca.
in ceea ce priveste cauzele care au dus la producerea acestor accidente, reprezentantii ITM spun ca, in majoritatea cazurilor, evenimentele s-au produs din cauza efectuarii necorespunzatoare de comenzi si manevre. Alte cauze care au dus la producerea accidentelor sunt tolerarea abaterilor de la normele de securitate si sanatate in munca, erori in prestabilirea operatiilor de munca, caderi de la acelasi nivel, prin dezechilibrare, neefectuarea in timp util a unor operatii de munca. Numarul accidentelor de munca a scazut de-a lungul anilor; daca in 1996-1997 aveam undeva la 121-122 de accidente, cu peste 10 mortale, iar in 2007-2008 tot pe undeva pe aici ne situam, in ultimii ani, usor-usor, numarul lor a scazut drastic, de la 102 in 2009, la 43 in 2010, 36 in 2011, si anul acesta stam si mai bine, cu 18 pana acum, a precizat Marius Bodescu.
Conform raportului oficial, de la inceputul acestui an, in Olt au fost inregistrate si 5 cazuri de boli profesionale : spondiloza – 1 caz, astm bronsic – 2 cazuri, silicoza – 3 cazuri, hipoacuzie – 1 caz.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți