15.2 C
Slatina
vineri,20 septembrie,2024

Ultimele Articole

Unda de poluare cu titei a ajuns in Olt

- Advertisement -

O conducta din magistrala Ghercesti – Icoana ce transporta titei pe sub raul Oltet, apartinand societatii Conpet, s-a spart miercuri dimineata. titeiul s-a scurs in raul Oltet, pe raza localitatii Bals, iar in cateva ore pata a ajuns sa se intinda pe aproximativ 15 kilometri, pe toata latimea raului, spre localitatea Falcoiu.

Echipaje ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt, Garzii de Mediu, Sistemului de Gospodarire a Apelor si ale societatii careia ii apartine conducta au actionat atat in zona in care s-a produs defectiunea, cat si la Falcoiu si Cioroiu, pentru stoparea undei poluante si prevenirea patrunderii acesteia in lacul Draganesti.

S-a intervenit prin imprastiere de material absorbant pentru limitarea poluarii si coagularea titeiului in barajele absorbante, iar ulterior s-a intervenit cu baraje de retinere pentru izolarea zonei avariei si identificarea conductei care a fost corodata. Am imprastiat aproximativ o tona de material absorbant, a precizat ieri Cristian Pencu, inginer de mediu.


Unda de poluare a ajuns in Olt

in ciuda eforturilor echipelor de interventie pentru a opri scurgerea, pata de titei trecut de cele doua baraje montate la Falcoiu si Cioroiu si a ajuns la raul Olt.

Unda de poluare a depasit cele doua baraje montate in zona Vladuleni- Falcoiu si Cioroiu. Echipele de interventie ale SGA Olt, Conpet S.A. si I.S.U. lucreaza la montarea inca unui baraj la confluenta cu raul Olt. Interventia este foarte dificila din cauza debitului mare pe care il are raul Oltet informa aseara un comunicat de presa al Ministerului Mediului.

La fata locului au ajuns si ministrul Mediului, Rovana Plumb, presedintele CJ Olt, Paul Stanescu, si subprefectul Virgil Delureanu, pentru a gasi solutii care sa duca la remedierea situatiei.

Ministerul Mediului a anuntat ca Garda Nationala de Mediu va amenda Societatea Conpet cu 100.000 lei, pentru poluarea produsa. Potrivit sursei citate, pe tronsonul poluat nu sunt amplasate surse de apa sau constructii hidrotehnice care sa fie afectate.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți