15.2 C
Slatina
vineri,20 septembrie,2024

Ultimele Articole

Atentie la tepele cu premii! Femeie din Slatina, inselata prin schema telefonului mobil

- Advertisement -

Este si cazul unei femei din Slatina, care in urma cu cateva luni a ramas fara 1.700 de lei dupa ce a crezut ca a castigat marele premiu prin schema telefonului mobil. Aceasta a primit un apel de la o persoana care s-a recomandat a fi stefan Banica si care a anuntat-o ca a fost desemnata castigatoarea unui premiu de fidelitate de la Romtelecom, in valoare de 20.000 de euro. Aceeasi persoana i-a comunicat faptul ca pentru a intra in posesia premiului trebuie sa depuna intr-un anumit cont suma de 1.700 lei, bani care ar reprezenta comisionul pentru notar.

Eram convinsa ca vorbesc cu stefan Banica

Convinsa de faptul ca persoana de la celalat capat al firului este chiar artistul stefan Banica si bucuroasa de faptul ca a castigat o suma atat de mare, femeia nu a stat prea mult pe ganduri, s-a imprumutat si a depus banii ceruti in contul indicat. Abia in momentul in care a mers sa ridice asa-zisul premiu si-a dat seama ca a fost victima unei inselaciuni.
Eu chiar am fost convinsa ca vorbesc cu stefan Banica. A insistat pana m-a convins sa depun banii. Nu aveam suma respectiva asa ca m-am imprumutat pe la apropiati. Dupa ce am facut rost de bani am mers la banca pe care mi-o indicase cel care m-a sunat, timp in care tineam legatura cu el prin telefon tot timpul, ca asa mi-a cerut. Pe cei 1.700 de lei i-am depus la o banca, iar premiul, cei 20.000 de euro, trebuia sa-l ridic de la o alta banca. De-abia cand am ajuns la cealalta unitate bancara mi-am dat seama ca am fost pacalita. Am mers repede inapoi unde depusesem banii, ca sa blochez transferul, insa era prea tarziu, fusesera deja ridicati. Nu mai am nici o speranta ca mi-as putea recupera banii, am facut imprumut la CAR ca sa-i dau inapoi persoanei de la care ma imprumutasem, dar vreau sa se afle patania mea, sa nu mai fie si altii pacaliti. Noi suntem mai in varsta si poate mai creduli, mai ales ca sarlatanii astia sunt extraordinar de convingatori, a povestit femeia inselata. Aceasta a depus imediat plangere la politie, cazul fiind preluat de politistii Biroului Investigatii Criminale care desfasoara activitati pentru identificarea autorului.
Oamenii legii spun ca acesta nu este singurul caz de acest gen cu care se confrunta. De la inceputul anului nu mai putin de patru persoane au depus plangere la Politia municipiului Slatina dupa ce au fost inselate prin metode similare. Politistii spun ca persoanele care comit astfel de fapte de inselaciune sunt greu de prins si asta pentru ca folosesc mereu cartele pre-pay, de care scapa rapid.

Zeci de persoane inselate

in ultimii doi ani, pe raza judetului Olt au fost inregistrate zeci de sesizari ale unor cetateni care, in urma primirii unor SMS – uri, au fost pagubiti de diverse sume de bani.
in majoritatea cazurilor, autorii, sub pretextul ca sunt reprezentanti ai unei companii de telefonie mobila, le-au determinat pe partile vatamate sa incarce cartele telefonice cu diverse sume de bani, prejudiciul cauzat fiind de 390 euro, iar intr-un caz, sub pretextul castigarii unor premii, autorul a determinat-o pe partea vatamata sa trimita on-line suma de 2500 lei, prin mandat postal, spunandu-i ca este operator al unei companii de telefonie mobila.
Politistii au identificat autorii unor astfel de inselaciuni, ca fiind detinuti in penitenciare, asupra acestora, in urma perchezitiilor, fiind gasite cartele telefonice si telefoane. Din cercetari, s-a stabilit ca acestia trimiteau sute de mesaje, zilnic, in toata tara, in care victimele erau anuntate ca au castigat premii la diverse concursuri si, pentru a obtine premiul cel mare, trebuiau sa depuna diferite sume de bani in conturile indicate de ei. in acest fel, o persoana din municipiul Slatina a fost inselata, prejudiciul total ridicandu-se la suma de 479.000 lei.
Aceasta a primit un mesaj pe telefonul mobil, in care era anuntata ca, in urma unei extrageri la tombola organizata de un post national de TV, numarul ei de telefon a fost desemnat castigatorul sumei de 20.000 Euro, la care se adauga alte bunuri in valoare de 4.000 Euro si un autoturism. Partea vatamata a sunat la acel numar de telefon, a luat legatura cu domnul director de la departamentul castiguri, care a indrumat-o sa depuna suma de 5000 lei, prin intermediul unei companii specializate in transfer de bani, pentru validarea premiului. Aceasta s-a conformat, iar a doua zi a fost sunata din nou de catre o alta persoana, care s-a recomandat ca fiind director adjunct la departamentul castiguri si i-a solicitat ca, pentru incheierea si perfectarea actelor, sa depuna inca 5000 lei, suma pe care partea vatamata a platit-o. Extrem de naiva, aceasta a depus, in repetate randuri sume de bani, ultima data fiind sunata de la alt numar de telefon, in care persoanele de la celalalt capat al firului s-au recomandat ca fiind ofiteri de politie si cunosc pe cei care au inselat-o, solicitandu-i sa mai depuna 5000 lei, pentru a-i prinde in flagrant la retragerea banilor.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți