1.2 C
Slatina
marți,22 octombrie,2024

Ultimele Articole

Localitatile oltene de la granita cu judetele Arges si Valcea, considerate zone vulnerabile la referendum

- Advertisement -

Colonestiul, aflat la granita cu Argesul, apoi Oboga, Iancu Jianu si Calui, aflate la limita judetului Valcea, sunt, in opinia subprefectului Delureanu, zone vulnerabile in ceea ce priveste turismul electoral.
Ne asteptam la doua situatii, sau trei: Colonestiul se afla la granita cu Argesul, si probabil acolo vor veni mai multi turisti care vor intra in judetul Olt, si ma gandesc la granita cu Valcea – localitatile Oboga, Iancu Jianu, Calui, unde s-ar mai putea sa fie ceva. Cam in aceste doua puncte mai vulnerabile s-ar putea sa apara un procent care depaseste numarul de alegatori din localitatile respective. Altfel, nu cred ca vor fi probleme, avem echipaje care vor urmari deplasarea autocarelor in judetul nostru. Ca o completare, dupa ce se termina votarea, la orele 23:00, si apoi numararea voturilor, presedintii sectiilor de votare impreuna cu primarul vor asigura transportul buletinelor la BEC, si transportul va fi decontat de Prefectura. Nu va veni fiecare presedinte de capul lui cu buletinele de vot, se duc la primarie si de acolo vin impreuna, ca astfel sa avem un control asupra a ceea ce se intampla in teritoriu. Nu vor fi sectii speciale, ci urne mobile. Spre deosebire de alegerile locale, acum vor vota si cei care se afla in arestul IPJ, daca vor, a explicat subprefectul Delureanu.

Vot multiplu = dosar penal

Probleme nu ar daca o persoana din alt judet ar vrea sa voteze in judetul Olt, insa lucrurile se complica in momentul in care persoana respectiva isi exprima votul in mai multe localitati din tara. in cazul in care acest lucru se va intampla, reprezentantii Prefecturii Olt spun ca respectivii vor fi gasiti si risca dosare penale. Cei care vor veni sa voteze din alte localitati din tara se prezinta cu buletinul de identitate, fara nicio cerere, fara nimic, sunt trecuti pe lista suplimentara si voteaza; verificarea daca un alegator a votat in mai multe liste suplimentare va fi facuta de Autoritatea Electorala Permanenta, dupa referendum. Procedura dureaza cam doua luni, iar cei care au votat de mai multe ori vor fi gasiti. in cazul in care se constata ca exista vot multiplu, se fac sesizari penale. Daca la locale era mai usor de verificat, acum poti sa votezi oriunde, e practic imposibil sa stii unde a votat, insa verificarile vor fi facute ulterior, si celor care au votat de mai multe ori li se vor face dosare penale, a precizat Eugen Ionica, prefectul de Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți