3.2 C
Slatina
marți,22 octombrie,2024

Ultimele Articole

Mandatele de arestare a lui Rico si celorlalti suspecti, prelungite cu inca 30 de zile

- Advertisement -

Judecatorii Tribunalului Dolj au admis la sfarsitul saptamanii trecute cererea procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova de prelungire a arestarii preventive a celor 15 suspecti cu inca 30 de zile.
Admite propunerea formulata de Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie – DIICOT- Serviciul Teritorial Craiova. Dispune prelungirea arestarii preventive a inculpatilor Dumitru Andrei, Popa Felician, Popa Ana, Carsin Costinel, Chiriac Ion Laurentiu, Moanda Costinel, Duinea Gabriela, Moanda Silviu, Voiculescu Ion Marius, Popescu Daniela, M. A. A., Udrescu Dumitru Cristian, Abdalla Rabie si Saouma Henri pe o durata de 30 de zile, cu incepere de la data de 05.12.2012, pana la data de 03.01.2013, inclusiv. Respinge cererile de inlocuire a masurii arestarii preventive cu masura preventiva a obligarii de a nu parasi localitatea sau tara, formulate de inculpati, se precizeaza in incheierea instantei. Inculpatii au formulat recurs impotriva prelungirii arestarii preventive, care urmeaza a fi judecat saptamana aceasta la Curtea de Apel Craiova.
Rico, Abdalla Rabie si ceilalti suspecti au fost arestati la inceputul lunii noiembrie in urma unor perchezitii ale procurorilot DIICOT Craiova.
Acestia sunt acuzati ca au obtinut beneficii financiare substantiale utilizand 24 de societati comerciale pentru derularea de activitati de comert ilegal cu zahar sau alte marfuri.
Potrivit DIICOT, suspectii au infiintat, in Bulgaria si Ungaria, societati comerciale in numele carora erau efectuate achizitii intracomunitare de marfuri din Romania, scutite de plata TVA. in realitate, prin utilizarea de documente false, marfurile erau comercializate pe teritoriul Romaniei, fara plata taxelor si impozitelor aferente, prin intermediul altor societati comerciale, controlate de membrii gruparii, precizeaza un comunicat de presa al DIICOT. Potrivit anchetatorilor, una dintre societatile implicate, SC Zaharul Corabia SA, prin inregistrarea fictiva a aproximativ 10.000 tone zahar, a pagubit statul cu 6.300.000 lei.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți