in cadrul acestei actiuni, o echipa formata din angajati ai Prefecturii si ai unor institutii partenere au mers la scoala nr.3 din Slatina, adresandu-se elevilor claselor III – VII, pe care i-au invatat sa deosebeasca hrana sanatoasa de cea nociva. De asemenea, elevii au dobandit cunostinte temeinice despre respectarea normelor de igiena.
Elevilor li s-a explicat ce consecinte negative poate avea consumul excesiv de grasimi, sare, zahar, indulcitori si aditivi alimentari, in detrimentul compusilor cu efect benefic, cum ar fi fibre, vitamine sau minerale. Acest lucru se realizeaza prin organizarea unor sesiuni de informare sustinute si a unor jocuri educative interactive, precizeaza un comunicat de presa al Prefecturii Olt.
Potrivit reprezentantilor institutiei, ideea organizarii campaniei are la baza statistica privind supraponderabilitatea la copii, care poate conduce la boli cerebro-vasculare, cardio-vasculare si diabet.
Obiectivul general al campaniei este acela de crestere a gradului de informare in randul elevilor cu privire la adoptarea unei alimentatii sanatoase si respectarea normelor de igiena, dar si a obligatiilor ce revin agentilor economici care comercializeaza produse in incinta unitatilor de invatamant si in zonele adiacente, mai precizeaza comunicatul prefecturii.
Campania este derulata de Institutia Prefectului in colaborare cu Directia de Sanatate Publica Olt, Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Olt si Inspectoratul scolar Judetean Olt, pe tot parcursul anului scolar 2014-2015.
Prefectura Olt, campanie de promovare a alimentatiei sanatoase in scoli
- Advertisement -
- Advertisement -