16.2 C
Slatina
marți,30 aprilie,2024

Ultimele Articole

Zeci de soferi, lasati fara permis de politistii olteni

- Advertisement -

intre 23-29 mai, politistii au desfasurat actiuni in trafic pentru prevenirea evenimentelor rutiere in care sunt implicati pietonii. Activitatile i-au avut in vedere pe pietonii care nu respecta normele rutiere, dar si pe conducatorii auto care nu acorda prioritate de trecere pietonilor angajati in traversare regulamentara, a precizat comisarul sef Claudia Radu, purtatorul de cuvant al Politiei Olt.
347 abateri privind nerespectarea normelor legale de catre pietoni au fost constatate, in 309 dintre cazuri politistii aplicand avertismente scrise, scopul fiind de constientizarea pietonilor asupra consecintelor unui comportament rutier imprudent.
De asemenea, 22 conducatorii auto au fost amendati pentru ca nu au acordat prioritate de trecere pietonilor. Politistii din judet au retinut in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce 53 de permise auto, dintre care 22 pentru neacordare de prioritate pietonilor. in cadrul misiunilor efectuate in trafic, oamenii legii au constatat si zece infractiuni, toate la regimul circulatiei pe drumurile publice.
Politistii olteni le recomanda pietonilor sa se angajeze in traversarea drumului public numai prin locurile special amenajate (pe trecerea pentru pietoni) si la culoarea verde a semaforului electric, acolo unde exista; sa se asigure permanent, chiar si atunci cand se afla pe trecerea pentru pietoni, ca traversarea se poate face in conditii de siguranta (vehiculele sunt oprite inaintea marcajului pietonal, in special cand drumul are mai multe benzi de circulatie pe sens); sa nu traverseze niciodata in fuga pe marcajul pietonal, indiferent de urgenta existenta la un moment dat. Totodata, soferii trebuie sa reduca viteza de deplasare si sa circule cu atentie sporita la apropierea de trecerea pentru pietoni, astfel incat sa poata opri si acorda prioritat; in zona institutiilor de invatamant, obiectivelor social-culturale sau economice, unde observa un flux mare de pietoni, in special copii, la apropierea de unul sau mai multi pietoni care se deplaseaza pe partea carosabila, indiferent de sensul de mers.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți