15.2 C
Slatina
marți,30 aprilie,2024

Ultimele Articole

Exercitiu de alarmare publica dupa cutremur, la Scornicesti

- Advertisement -

Conform scenariului, in dimineata zilei de 22 iunie s-a produs un seism cu magnitudinea de 6 grade pe scara Richter, orasul Scornicesti fiind grav afectat:Au fost prinse sub daramaturi mai multe persoane, s-a prabusit o scara de bloc si au fost serios avariate retelele electrice, de gaze, apa si de telefonie din zona bulevardului Muncii. Avand in vedere numarul mare de victime a fost activat <>. De asemenea, a fost simulat si un incendiu la o societate comerciala cu sediul in Scornicesti, al carui domeniu de activitate este industria usoara.
Pentru buna desfasurare a exercitiului de alarmare publica pompierii au solicitat sprijinul politistilor, jandarmilor, cadrelor medicale de la Serviciul de Ambulanta Olt si angajatilor societatilor de telefonie, gaz, energie electrica si apa din localitate.
Principalele obiective ale exercitiului au fost verificarea modului de organizare a cooperarii intre fortele participante, pregatirea psihologica a efectivelor participante pentru cunoasterea modului de comportare in cazul producerii unui cutremur, verificarea modului de organizare, desfasurare si coordonare a actiunilor de limitare si inlaturare a efectelor unui cutremur si testarea viabilitatii <>, a precizat capitanul Cornel Gogolan de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți